Vad är en färdplan?

en färdplan är ett dokument som ger detaljerad information om en planerad flygning. Dokumentet lämnas in till flyget tjänstemän, och överlämnas till tjänstemän vid planets destinationer eller waypoints för att säkerställa att de har data i handen. Inlämning en färdplan krävs enligt lag i många fall, och det är också bra ur säkerhetssynpunkt, eftersom den garanterar att om ett plan försvinner, kommer någon att börja leta efter den.

flera stycken av information ingår i en färdplan. Namnen på kapten, besättning och passagerare ingår, tillsammans med beskrivningar av all last som kan transporteras. Typ av flygplan är också diskuteras, är den typ av flygning, med uppgift om piloten skall flyga med instrument, eller enligt visuella flygregler. Färdplanen också närmare avgång och destinationer av flygplanet, beräknade rutten planet kommer att ta, och den förväntade av flygningens längd. Förutom att tillhandahålla dessa grundläggande värden, en färdplan i allmänhet också detaljer alternativa flygplatser som den kommer att använda i händelse av en nödsituation. Det kan även specifikt behandla oro kontrollerat eller begränsat luftrum, och andra frågor som kan komma upp under flygningen. Tanken är att skapa en komplett bild av vad som kommer att inträffa under flygning, och att visa att besättningen har förberett för oväntade händelser.

Från en flygkontrolltjänst perspektiv, färdplaner är mycket viktiga, de tjänstemän uppmärksamma på förekomsten av flygplan på himlen. Använda in färdplandata, kan controllers tid ankomst och avgång av flygplan, och sända ut information om höjd och nummer som olika plan bör följa för att undvika kollisioner. Utan färdplansinformation skulle flygledarna hitta deras arbeten skulle vara mycket mer komplicerat än de redan är.

Ett annat bekymmer är bränsleförbrukningen, eftersom flygplan bränna en hel del av bränsle, och få slut på gas i mitten av himlen är inte en önskvärd företeelse. Med hjälp av uppgifter från tillverkaren av flygplanet, den person som lämnar in färdplanen kan uppskatta hur mycket bränsle kommer att användas, och huruvida det kommer att bli nödvändigt att stanna och tanka. Bränsle utsläppsrätter måste också stå för dåligt väder, vilket kan öka bränsleförbrukningen, och i vissa regioner, är piloter mandat att extra bränsle så att de är förberedda i händelse av en oväntad händelse, som kunde variera från att behöva sväva över en flygplats vänta till mark förlora bränsle på grund av skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.