Vad är en bränslepump?

Eftersom bränsletanken ligger på den motsatta änden av bilen från motorn, bränsle pumpen måste dra gasen mot motorn. Det finns två typer av bränslepumpar: den mekaniska bränslepumpen, som användes i carbureted bilar och elektrisk bränslepump, som används i bilar med elektronisk bränsleinsprutning. En förgasare är en bränsletillförsel mekanism som använder den enkla principen om vakuum för att leverera bränsle till motorn. Samma vakuum som drar luft-bränsleblandningen till motorn också drar bränsle linje mot motorn. Men är ytterligare hjälp behövs, så carbureted motorer har en mekanisk bränslepump. En mekanisk bränslepump rinner av motorns rotation, som ett resultat, är bränslepumpen i en carbureted bil som ligger vid sidan av motorn.

Elektronisk bränsleinsprutning är ett bränsle leverans och sprutar en fin dimma av bränsle i förbränningsrummen i motorn. En dator styr systemet, noga övervaka sådana faktorer som läge att gaspedalen, luft-bränsle förhållandet, och innehållet i avgaserna. Eftersom systemet inte använder en befintlig krafter såsom vakuum, att dra bränsle linje, måste bränslepumpen vara placerad vid källan-det vill säga inuti eller bredvid bränsletanken själv. Bränslepumpen är elektronisk, vilket innebär att det drivs och styrs elektroniskt. Ibland, drift av bränslepumpen kan identifieras med en mjuk, stadig brummande ljud från den bakre delen av bilen.

Bränsle pumpen är inte ovanligt, särskilt i bilar med elektronisk bränsleinsprutning. Vanligtvis, när en bränslepump misslyckas, kommer en bil spotta enkelt och dö, och kommer inte att startas. Huvudsak är en bil med bränslepumpen inte kommer att fungera som den ur gas, även om det finns gas i tanken. Bränslepump fel kan kontrolleras genom att markera slutet bränsletillförsel i systemet-om inget bränsle levereras till motorn, bränslepumpen har med största sannolikhet misslyckats.

Byta en elektronisk bränslepumpen kan vara jobbig. I vissa bilar är bränslepumpen som ligger i ett område som är lätt att komma åt från undersidan av bilen. Övriga bilar har en lucka i det inre av bilen som kan tas bort för att nå bränslepumpen. Fortfarande andra bilar kräver bränsletanken ska sugas och avlägsnas, eller sjunkit, innan bränslepumpen kan nås. Den senare typen av bil är vanligtvis de mest mödosamma uppgiften att ersätta en bränslepump.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.