Vad är en befordran?

En vagn är hjulförsedda fordon som dras av hästar. Ett antal länder har använt vagnar som transportsätt historiskt och vagnar används fortfarande i väst för högtidliga tillfällen eller hur ny erfarenhet. Det finns många olika stilar av transporter, allt från formella kröningen vagnar med snirkliga dekorationer att lätta ponny fällor som används för tillfälliga resor historiskt. De hästar som drar en vagn som är speciellt utbildade för körning, som att rita en vagn skiljer sig mycket från att ridit.

För att betraktas som en vagn, en hästdragna fordon måste ha fjädrar. Fjädrarna är utformade för att göra färden bekvämare för de personer eller varor i vagnen som mjukar upp grova fläckar i vägen. En hästdragna fordon utan fjädrar är känd som en vagn eller Dray, medan en tvåhjuliga fordon kallas en vagn. Påverkan av transport på samhället var så enorm att tidigt motorcars och tågen kallades "horseless vagnar" och många av dem kvar designelement klassisk används i vagnarna. Det finns bokstavligen hundratals olika stilar av transport. Historiskt, en vagn var en indikator på social status, med människor i phaetons tittade ner näsan på passagerare spelningar, till exempel. Vagnarna var också ornately konstrueras och vackert inredda med ljusa färger, prydnads accenter och förgyllning. I High Society, bedömdes människor på grundval av vagnarna som de körde tillsammans med hästar mellan axlarna. En enda häst kan dra mest vagnar, många människor vill använda grupper av hästar, eftersom lagen är starkare och har en stark estetisk formgivning. Traditionellt skulle en grupp av hästar har matchats i utseende. Använda hästar i ungefär samma storlek skulle ha varit förnuftigt, eftersom olika ben längder eller typer organ kan göra det svårt för hästar att dra ihop. Färg-matchning av transport lag var dock bara fåfänga.

Föraren av en vagn sitter vanligtvis på en upphöjd plats eller låda i fronten som gör honom eller henne en klar bild av vägen. Föraren styr häst eller hästar med hjälp av långa transporter tyglar, samt en vagn piska. Transport piskor traditionellt används för att ge ledtrådar, inte att faktiskt träffa hästarna, de flesta kuskar kommer att smälla i selen med piskan eller spricka i luften för att uppmuntra hästarna att skynda på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.