Vad är en båttaxi?

båttaxi industri har funnits i tusentals år. De flesta kulturer byggde sina små byar i närheten av stora vattensamlingar. Originalet taxibåt var funktioner i samhället för att transportera människor och varor till närliggande byar. I modern tid finns många typer av tjänster båttaxi. Mest liknar en taxi i staden. De färja människor över vattnet mellan punkterna och är tillgängliga för allmänheten för turism och privata aktörer. Ett bra exempel på en båttaxi tjänst i USA (U. S. ) skulle vara de som är verksamma i San Juan Islands i staten Washington. Invånarna i de mest befolkade av dessa Pacific Northwest vattenvägar, Orcas Island, behöver pendla till fastlandet varje dag för arbete och shopping. De båtar som används för tjänster båttaxi är främst stora motorbåtar med inombordare motorer. De flesta av dessa fartyg omfattas eller slutna och ge värme vid behov. De ger toaletter, kök, öppet däck luft och vissa tjänster cocktail. Mindre båtar med utombordsmotorer eller katamaraner med segel används främst för turistnäringen.

De flesta större städer i världen som finns på en stor mängd vatten ge någon form av båttaxi bruk för bostäder och turister. För pendlare är vattnet taxi ett bra alternativ form av transport som är bekvämt, säkert och avkopplande. Venedig, Italien har gondoler använts för att transportera människor i hundratals år. Sedan civilisationen har ockuperat området kring Nilen i Egypten, liknande flytande kryssningarna har varit populära. I USA, städer som Baltimore, Chicago, New York, San Francisco, de flesta av Florida och Hawaii har någon form av vatten taxi service. Kina har flera vatten städer som har funnits sedan urminnes tider och förlita sig på tjänster båttaxi. Belize erbjuder magnifika flytande turer genom "River of Caves" som går under jord på Sibun floden. I de flesta tropiska områden, båttaxi tjänster ger också ubåt turer. Dessa är ett utmärkt tillfälle att visa undervattenskablar livet av valar, delfiner, havssköldpaddor, korallrev, flyter lava och en fantastisk olika tropiska fiskar.

I USA, licensierad och försäkrad kaptener driva alla fartyg båttaxi. US Coast Guard inspekterar även dem regelbundet. Comfort, cleanliness, pålitlighet och säkerhet är konkurrerande krav på att hålla dem i verksamheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.