Vad är en båt Trailer?

Vid sin mest grundläggande, är en båt släpvagn ett hjul ram för transport av en båt över land genom bogsering bakom ett fordon. Ramen kan vara grundläggande för små båtar, men större båtar kräver mer komplicerade mönster. Båtens vikt, längd, bredd, tyngdpunkt, skrovform, motor (er) och många andra faktorer avgör den bästa modellen båt trailer. En segelbåt, kräver till exempel en speciell båt trailer på grund av sin djupa köl och hög vinsch stå.

Nya motorbåtar ofta köps med specialanpassade släp gjorda speciellt för båten, ända ner till en matchande färg system. Båten släpvagn kan komma med anpassade krom hjul, elektroniska bromsar som fungerar parallellt med fordonets bromsar och andra tillbehör. En båt släp kan ha en enkel, dubbel eller trippel axel, beroende på dess beräknade vikt kapacitet. Även en liten båt trailer sports en manuell vinsch för att dra båten på släpet, större modellerna har en-eller två-stegs automat vinschar. Flesta ramar är gjorda av en svetsad stålkonstruktion som funktioner väderbeständig färg. Belysning och axlar är helt dränkbara för lansering. Den "säng" på släp består av en eller flera uppsättningar av "kojer" behandlas eller trä plankor täckt med slitstark inomhus /utomhus material. De bankarna är placerade på längden på vardera sidan av släpvagnen, lutande inåt. Skrovet vilar mot dessa britsar. En båt släp kan ha justerbara sängar, men de flesta har stillastående britsar. Formen på skrovet bestämmer krävs placering britsar.

Båten släpvagn ansluts till en bil eller lastbil via en låsning "koppling" placeras i slutet av dragstången. Kopplingen glider ner över Kuldrag på fordonet. När båten släpvagnen inte används, kan kopplingen vara utrustade med en extra platt överläpp coupler låsa som skyddar båten trailer från stöld genom att göra det omöjligt att släppa kopplingen till en boll ryck.

Innan du drar en båt, se till att vinschen och skarv är både låst och båten har säkrats. Den elektriska sele ska anslutas och alla lampor ska fungera korrekt. Rutinmässigt kontrollera däcktryck och mönsterdjup slitage. Vissa Båttrailers ger ett ramverk monterat reservhjul. För de som inte gör det, är detta en ändring värt att överväga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.