Vad är en bar Pilot?

En bar pilot eller Lots är ett proffs som hjälper till att vägleda fartyg genom navigera utmanande vatten. Medan baren piloten ombord, han eller hon ger råd till kaptenen detta Rådgivningen bygger på kunskap om lokala vatten, väderförhållanden, och förmågan från kaptenens båt. Vanligtvis behåller kaptenen rättsliga kontrollen och ansvaret för fartyget, även en bar pilot kan ställas till svars för navigations flagranta fel som leder till stora skador. Det finns flera olika typer av maritima pilot. En bar pilot har erfarenhet av att navigera fartyg på grund och sandbankar, som ofta hittas i närheten av stora hamnar. En vik pilot kan hantera navigering i en vik eller inlopp, medan en flod pilot navigerar fartyg längs floderna. I vissa fall kan en maritim pilot vara kvalificerade att arbeta i två eller alla tre av dessa områden, i San Francisco, Kalifornien, till exempel, kan bar piloter vägleda fartyg förbi stim utanför Golden Gate-bron, genom bukten och i hamnarna i Oakland och San Francisco, och upp i Sacramento River.

De flesta regioner kräver fartyg att ta en pilot när de gå till eller från en hamn eller en hamn eller när de navigerar överbelastade eller farliga vattendrag. Användningen av ett pilotprojekt bidrar till att minska risken för kollision med andra fartyg, och säkerställer att fartyg passerar genom regionala vatten säkert. Piloter har också möjlighet att kontrollera fartygstrafiken, agerar som flygledare att prioritera och väg stora fartyg som är svåra att manövrera.

För att bli en bar pilot, måste någon ha omfattande utbildning. Förutom att vara mycket insatt i det område där han eller hon vill arbeta, en bar pilot måste också veta mycket om hantering av fartyg, särskilt stora kryssningsfartyg och tankfartyg. Normalt måste en bar pilot ansöka om en licens för att säkerställa att han eller hon är kvalificerad att utöva. När kvalificerad som ett skepp pilot, man arbetar med ett regionalt pilotprojekt förening att se till att piloterna är ständigt tillgängliga för dem som behöver dem.

I regioner som är alltför liten för att ha en officiell bar pilot, en lokal sjöbevakningsstationen kan hjälpa just sjömän och regionala kaptener som är bekanta med vatten kan hjälpa till också. Även med en pilot ombord, kan olyckor hända fortfarande, vanligtvis är dessa olyckor utreds för att se om något kan göras för att förhindra liknande olyckor i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.