Vad är en avgiftsbelagd väg?

en avgiftsbelagd väg är en väg på vilken man måste betala en avgift eller avgiftsfritt att köra. Samla en vägtull för resa långt före den nu traditionella betalvägen ser som en bilist. Charon, av grekiska myten, krävs Toll för passage in i underjorden och korsar floden Styx. "De tre bockarna Bruse" är en mycket gammal saga där getter idrotten och slutligen besegra ett troll som vill äta en av getterna som vägtullar för att passera en bro.

Lyckligtvis, den moderna avgiftsbelagda vägar i allmänhet kräver inte lura ett troll, men trafikstockningar som orsakas av ett fåtal typer av avgiftsbelagda vägen har kallats mardrömslika. Principen bakom betalväg att vägtullar samlas betala för reparation och underhåll av vägen. Sådana vägar vanligtvis inte repareras med medel som staten, kommun eller län. Den avgiftsbelagda vägar, som också kan kallas en Turnpike, erbjuder i allmänhet två system för att betala vägtull. En kallas en huvudlinje eller barriär avgiftssystemet. Eftersom människor utträde eller ange den avgiftsbelagda vägen måste de betala för att använda vägen. Vägavgifter kan variera men i allmänhet är inte större än fem till tio amerikanska dollar (USD). Barriären form saktar ner trafiken, eftersom alla måste stanna för att betala vägtull.

Vissa hinder vägtullsystem endast avgift för att använda vägen i en riktning. Avgiftsbelagda broar som Golden Gate-bron tar bara betalt vid inresa från norr om San Francisco. Dessa spännande San Francisco via Golden Gate-bron betala någon vägtull. är en annan form av avgiftsbelagda vägen kallas in-och utresa. Denna form är snarare som att använda en betalande parkeringsgarage. Vart man kommer in den vägen, samlar en biljett. När föraren lämnar vägen han eller hon betalar en avgift som beräknas efter hur långt fordonet har färdats på vägen. Använda en längre sträcka av denna form av avgiftsbelagda vägen ofta får betala en större summa pengar. den avgiftsbelagda vägen inte kan vara en del av det allmänna vägnätet. Detta är vanligast i andra länder, men är inte helt ovanligt i USA. Exempelvis kräver 17 Mile Drive, som sträcker sig mellan Monterey och Carmel, Kalifornien, en vägtull och är privatägt. Man kan gå runt detta fordon och använda Highway 1 för att komma från Monterey till Carmel. Men hjälp av avgiftsbelagda vägar är väl värt det om man har sightseeing.

Föraren som måste ofta en betalväg ofta avundsjuk att behöva stanna för att betala vägtull. Detta har lett till många betalväg betalar strategier för pendlare. Några av dessa finns i form av passerar ett inköp på månadsbasis. En blixt av passet gör att man kan snabbt få genom utsedda bås. En del nyare betalväg system arbetar med Global Positioning System (GPS) för bilar och därmed kontrollera att avgiften är redan i ett förbetalt konto. Några andra betalväg system får fotografera registreringsskyltar och skicka användarna en faktura varje månad. Pendlare får betala ett lägre belopp för att använda den avgiftsbelagda vägen nästan varje dag.

För andra betala avgiften fortfarande medel att sakta ner och vänta i trafikstockningar. Det kan hjälpa att få sina pengar och går att göra denna process så enkel som möjligt. Bringing exakt förändringen kommer också påskynda väntar vid vägtullen för alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.