Vad är en Truck Lid?

Truck lock är kapsyler som passar över sängen delen av lastbilen. Dessa tak eller lock används ofta i kombination med en säng liner, skapa en effektiv tätning av skydd för alla punkter som tagits upp i sängen. Det finns flera olika alternativ med olika märken och modeller av dessa sängen täcker, gör det möjligt att hitta en lastbil lock som passar bara om någon typ av lastbil. En typisk lastbil lock är ett solitt lätta metall eller glasfiber som passar bekvämt över sidorna på flaket. Vanligtvis är det locket hålls på plats med hjälp av klämmorna på de fyra hörnen. Vissa mönster är svängbara, vilket gör det möjligt att säkra locket i ena änden av sängen. Fjädring gör det möjligt höja den motsatta änden av locket och lås den på plats vid lastning eller lossning.

Även en grundläggande lastbil lock kräver manuell drift, finns modeller idag som utnyttjar elektronik för att öppna och stänga locket med hjälp av en fjärrkontroll. Fungerar på ett sätt som liknar en bil stam, utlöser fjärrkontrollen en mekanism för att utsläpp och sakta lyfter på locket på plats. Stänga locket är också enkelt och kräver inget mer än att sänka locket igen i kontakt med toppen av sängen. Vid den punkten, avslutar styrsystemet sänka och låsa lastbilen locket på plats och skapar en lufttät tätning. En av de största fördelarna med lastbil kapsyler och lock är förmågan att försegla flaket och förhindra enkel tillgång till någon produkt placeras i sängen. Detta kan vara särskilt användbart när transporterar dyr utrustning eller andra föremål som lätt ryms inom ramarna för sängen. Eftersom den genomsnittliga lastbilen locket dragen någon typ av låsmekanism, är det möjligt att parkera bilen på en parkeringsplats eller andra offentliga platser och inte gäller eventuell stöld. Förutom att förhindra stöld av utrustning eller annat gods som placerats i flaket, en lastbil lock också hjälper till att skydda last från väder och vind. Flaket locket förhindrar effektivt de poster från att få direkt solljus, vilket minimerar risken för överhettning eller blekning någon av posterna. En lastbil sängöverkast också förhindrar snö, regn eller annan nederbörd att komma in i sängen och eventuellt skada någon av de punkter som tagits upp i rymden.

Det finns lastbil lock fram för alla nya märken och modeller av lastbilar, samt skräddarsydda konstruktioner som är konfigurerade för att fungera med senare modell lastbilar också. Det är oftast en enkel uppgift att matcha färgen på locket med lastbilen, men vissa människor föredrar att installera en lastbil lock i en kontrasterande färg. Beroende på storlek och funktioner önskas, kan kostnaden variera från ett belopp som kommer att passa alla typer av budgeten till extremt dyra modeller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.