Vad är en Torsion Bar?

En torsion bar är en typ av fjädringssystem som normalt används i hjulförsedda fordon som bilar, skåpbilar och lastbilar. Ett fjädringssystem är en viktig och avgörande del av fordonets konstruktion. Oavsett konstruktion, alla fjädringssystem utför samma viktiga funktioner. De håller däcken i kontakt med ytan på vägen, stöd för vikten av ett fordon och absorbera de krafter som genereras av rörelsen och fordonets rörelse.

Torsionsstavar huvudsakligen metallstänger som fungerar som en fjäder. I ena änden är torsion bar fast ordentligt på plats i chassit eller ramen av ett fordon. Den andra änden av baren kan fästas på axeln, suspension arm eller en spindel, beroende på uppgifter om ett fordons konstruktion. Som fordonet rör sig längs vägen, de krafter som genereras av fordonets rörelse skapar vridmoment på baren, som vändningar den längs sin axel.

motverka vridmomentet är det faktum att torsion bar naturligtvis vill att motstå vridning effekt och återgå till sitt normala tillstånd. Därigenom ger uppskov en nivå av motstånd mot de krafter som alstras av fordonets rörelse. Detta motstånd är den viktigaste principen bakom en torsion bar suspension system. Det finns flera viktiga fördelar med detta system. Utformningen av torsion bar suspension tar upp mindre utrymme än andra fjädringssystem. Detta kan låta fordonet designers för att skapa ett mer rymligt passagerarutrymme. Höjden torsionsstavar kan också justeras lättare än andra fjädringssystem. De är också extremt tålig och traditionellt har en lång livslängd. Det finns också flera nackdelar med suspensioner torsion bar. Den första är att torsionsstavar allmänhet inte erbjuder vad som kallas en progressiv fjäderstyvhet. I suspensioner med en progressiv fjäder, är spolar av vårens placerade på olika avstånd från varandra. Detta gör att suspensionssystemet att företagets styrning, bromsning och hantering, samtidigt ger en smidig och bekväm körställning. Fordon med torsionsstavar är ofta inställd på antingen ge en mer fast körupplevelse på bekostnad av rida jämnhet, eller en jämnare gång på bekostnad av fordonets hantering kvalitet.

Torsion bar fjädringssystem gång var relativt vanliga i personbilar, men idag används främst för upphängningssystem av lastbilar och terrängbilar (SUV). Några anmärkningsvärda bilar som används en suspension torsion bar var de ursprungliga Volkswagen, Porsche 356, Porsche 911 modeller som utnyttjat en luftkyld motor, och mycket av Chrysler line-up av bilar från slutet av 1950-talet genom det sena 1980-talet. Torsion bar inställelserna är också vanliga i racing fordon som Formel bilar och Sprint Cars.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.