Vad är en Test Pilot?

Ett test pilot är en pilot som flyger experimentella flygplan och flygplan under utveckling, noggrant dokumentera flygningen erfarenhet för att ge feedback för ingenjörer som arbetar på flygplanet. Att arbeta som testpilot kräver mycket erfarenhet, hög kompetens, och förmågan att exakt följa testplaner och rapportera om sina resultat. Medan testpiloter uppfattas ofta som våghalsiga av allmänheten, de är faktiskt mycket metodisk, säkerhets-medvetande, och avsiktligt, då ett enkelt misstag kan vara mycket farligt i ett nytt flygplan. Detta yrke har sitt ursprung i första världskriget-eran Storbritannien, när företag arbetar med militärflygplan behövs piloter för att testa dem. Väl genom andra världskriget, var mest testpiloter spänningssökande arbetssökande, eftersom ett flygplan som i allmänhet var så ny att flyga experimentflygplan sågs som en strävan för sinnessjuka. Som flygplan blev mer förfinade dock utvecklats en annan typ av test pilot och militärer och privata företag började leta efter mer ansvarsfull män och kvinnor för att testa sina flygplan. När en testpilot ges ett uppdrag, han eller hon får en bestämd testplan. Testplanen dikterar en rad manövrar som planet skall tas fram, och ofta innehåller en rad frågor som piloten ska svara på. Piloten är oftast tejpade under flygningen, och värdena från flygplanets monitorer är också registreras.

Test piloter brukar ta tid att bekanta sig grundligt med luftfartyg som de testar medan de fortfarande är på marken, och de förblir vaksam i luften att några tecken på att planet kan vara att utveckla ett problem. Domen av testpiloter är en kritisk faktor: piloter kan ta flyg ner om de känner sig osäkra, till exempel, eller välja bort en manöver som planet inte tycks utrustade för.

Några markanta testpiloter inkludera : Chuck Yeager, Fritz Wendel, Neil Armstrong, Roland Beamont och John Lankester Parker. Test lotsning är inte begränsad till män: Hanna Reitsh, Hitlers personliga pilot, var också en testpilot som arbetade för Luftwaffe testa flygplan under andra världskriget. Eftersom många testpiloter har tidigare militär erfarenhet och många militärer begränsar möjligheter för kvinnor, testpiloter är vanliga män, men detta är inte alltid fallet.

Du kan göra ett bra test pilot om du klarar att hantera enorma mängder av sinnesintryck, kaotiska situationer och mycket strikt, kontrollerade jobb miljöer. Att arbeta som testpilot kan säkert vara intressant, och det är roligt att ha haft på jobbet, men testpiloter måste kunna följa anvisningar exakt och direkt reagera på problem med sina flygplan. Arbete testpiloter bidrar direkt till att utveckla alla typer av flygplan, från experimentell militär bombplan till trafikflygplan som kors och tvärs i världen med passagerare och gods varje dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.