Vad är en Ship Assist?

När ett stort fartyg lotsning eller guidade i hamn eller port med hjälp av en pråm eller bogserbåt, är det känt som ett skepp hjälpa. Fartyg assist är en viktig del av sjö-handel, och de erbjuds på de flesta stora hamnar, eftersom större fartyg skulle kunna docka utan stöd. Ett flertal företag erbjuder fartyg hjälpa tjänster, ofta på en mängd portar så att kunderna kan arbeta med samma företag på flera ställen. I vissa regioner är ett fartyg hjälper också kallas en eskort.

Många konsumenter varorna transporteras med fartyg över hela världen. De fartyg som transporterar konsumentvaror är gigantiska, avsedda för stora massor av transportbehållare som fallit ner i hamnen och sedan trucked eller transporteras med järnväg till andra platser. Dessa stora fartyg tenderar att vara mycket svårt att manövrera, eftersom de är byggda för storlek, inte ett tempo och en liten svängradie. På det öppna havet, är detta inte ett problem, men i hamn, kan det bli en skuld. Som ett resultat av många stora fartyg som faktiskt bogserades in till hamnen med små, mycket lättmanövrerad, mycket starka båtar så som bogserbåtar. Vanligtvis kommer ett stort fartyg att bordas av en pilot när det närmar sig en hamn. Piloten styr faktiskt fartyget i hamn, eftersom han eller hon är i stor utsträckning känner till de egenskaper och risker i hamnen. Om det behövs, piloten tar hjälp av bogserbåtar och pråmar för att flytta fartyget på plats i hamnen.

bogserbåtar och pråmar på ett antal olika sätt. Vissa bogserbåtar aktivt dra ett fartyg, huvudsakligen använder sin extremt starka motorer att bogsera fartyget. Andra kan skjuta, snarare än att dra, och bogserbåtar vanligtvis arbetar i team eller grupper så att de har total kontroll av större fartyg. En bogserbåt är utformad för att vara lätt att manövrera, så att båten kan reagera snabbt på ett urval av situationer som kan uppstå under ett fartyg assist. Konventionellt, är det artigt för andra båtar i hamnen, för att ge efter för ett fartyg som bogseras, och även att ge vika för större fartyg i allmänhet.

A fartyg hjälp kan också erbjudas till nödställda fartyg. Bedrövad fartyg kan ha förlorat makten eller styrning förmåga, gör dem oförmögna att nå en säker hamn. Specialized bogserbåtar är utformade för att öppna havet så att de kan nå dessa fartyg och föra dem tillsammans med sin besättning till säkerheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.