Vad är en Roll Cage?

En störtbåge är en säkerhetsfunktion monteras i ett fordon som används i miljöer där det finns en hög risk för rullande, såsom ras bilkörande liksom militärt och polisiärt bruk. Vissa bilar är särskilt utformade med rullhållare installerat, medan andra har haft den här enheten installeras under en uppgradering. Rullhållare finns i en rad stilar utformade för olika inställningar och fordonstyper.

Tanken bakom en störtbåge är att om fordonet rullar, kommer det att skydda de åkande. Medan delar av fordonet kan vara skadad eller krossad, förhindrar störtbåge inträngning i passagerarutrymmet, skapa en säker ficka. I allvarliga olyckor kan störtbåge ger inte tillräckligt skydd, dock, och det är fortfarande möjligt att vara allvarligt skadad, även om störtbåge fungerar precis som avsett. Denna säkerhetsfunktion är utformad för att fungera med andra säkerhetsfunktioner som deformationszoner och säkerhetsbälten för att erbjuda skydd i en olycka. I tävlingsbilar, rullande är en mycket allvarlig risk, eftersom de fordon som färdas på så höga hastigheter att en rulle skulle kunna krossa fordonet. Likaså, fordon som används i polisiära och militära arbete ofta har höga krav som ställs på dem som gör en störtbåge en god säkerhet beaktas. Vissa lyxbilar har också rullhållare av säkerhetsskäl, i händelse av konvertibler, ett system av barer och stöd kan utformas för att poppa upp i en olycka för att skydda de åkande i fordonet om det rullar medan de översta är nere.

fordon som har en störtbåge, är störtbåge integrerade rätt i utformningen av fordonet. I ombyggnader kan buren monteras inuti eller utanför bilen, beroende på utformningen. Det är viktigt att ha det installerat av en bil-och sjukvårdspersonal att bekräfta att det är korrekt installerad, så dåligt installationer kan vara farligt. Störtbåge kit finns för många bilar ofta eftermonteras med rullhållare skona mekanik behovet av anpassade tillverka delar för en uppgradering.

Förutom ett bur, är det också möjligt att se en rulle bar som ligger bakom förarens huvud för att erbjuda skydd. Denna funktion ska inte förväxlas med en gunga eller stabilisering bar som används för att stabilisera ett fordon för att förhindra rullning. Sway barer är också vanliga inslag på fordon som används vid höga hastigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.