Vad är en Rail klipp?

En järnväg klippet är en typ av industriell klipp som används för att säkert fästa tåg räls till basplattor-dessa plåtar säkra skenor till marken. Varje tåg klipp kan placera cirka två ton (1. 814 kg) i kraft vid ett järnvägsspår. Medan Rälssprintar är ett populärt sätt att säkra skenor till basplattor, det finns många andra sätt att slutföra denna uppgift.

Spikes, stolar och klippen är alla olika sätt att säkerställa att rälsen vistelse fästs i marken. Spikes är stora industriella spikar som kan köras i marken för att säkra en järnväg. Medan spikes är mer kostnadseffektivt än någon annan typ av järnväg fästelement, är de inte de mest tillförlitliga typen av klämman. Spikar har en tendens att lossna när de blir ruttna från hårt väder. Ett alternativ till en järnväg spiggen är en trä skruv som inte kan ruttna. var Railway stolar i stor utsträckning används i Storbritannien under 1950-talet, men dessa fästanordningar oftast föråldrad nu. Genom att fästa dessa enheter gjutjärn med skenor, hindrades spår från att flytta. På grund av framsteg inom järnvägs Fastening fältet stol fästen inte längre är ett idealiskt sätt att säkra spår. Den järnväg klippet visar sig vara en av de bästa sätten att se till att rälsen inte flytta, böja, vävda eller röta. Rälsen klipp tillverkas av två företag: Pandrol och Vossloh. Nyligen har Pandrol uppfunnit en klämma som kan användas i en rät vinkel, vilket förhindrar stöld eller korrosion. Förutom stolar, videoklipp och spikar, har en ny metod för att säkra spår på marken nyligen uppträtt.

Vissa länder har börjat experimentera med "sleeperless tracks" eller "tubulära modulär spår. "Dessa spår är som direkt inne i betong, som nästan eliminerar behovet för banhållning. Medan sleeperless spår är robusta och praktiskt taget oförstörbar, de är dyra att installera. Men dessa spår är helt perfekt för alla höghastighets-tåg.

Vilken typ av fästelement som är bäst för alla järnvägsföretag till stor del beror på ett lands klimat. Medan en spik kan vara ett bra sätt att fästa en järnväg på ett svalare klimat, en järnväg klipp skulle fungera bäst i ett fuktigt klimat. När järnvägen låsanordningar är inte stark nog, kan spände räls visas som följd. Spände räls uppstår när värme och fuktighet fästelement lyft av spår. Rails som har börjat att spännet kan leda till farliga urspårningar, varför alla spår bör underhållas regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.