Vad är en Powertrain?

En Powertrain är ett system av mekaniska komponenter i ett fordon som först producerar energi, sedan omvandlar den för att driva den, vare sig det är en bil, båt eller andra maskiner. Den genomsnittliga personen är mest förtrogen med drivlinan i deras bil, som skapar energi i motorn, som överförs till transmissionen. Överföringen därefter tar makten, eller produktion, av motorn och genom särskilda utväxlingar, saktar och överlämnar den som vridmoment. Genom drivaxeln, är motorns vridmoment överförs till hjulen på bilen, som när den används på väg, flyttar bilen. Enkelt uttryckt är en drivlinan består av en motor, en växellåda och en drivaxel.

För alla avseenden, en Powertrain i huvudsak består av en del som producerar energi, någon form av en del som omvandlar den till vridmoment, då den del som skickar samma energi åt element som överför denna behörighet för väg, vatten, luft, etc. I grundläggande förklaring av vad en drivlina är, kan man inkludera fordon som inte har hjul samt . Det kan tyckas enkelt, men beroende på fordonet eller maskinen, motorer kan vara mycket komplicerat system. Motorn producerar makten kan vara kemiskt eller manuellt drivna, t. ex. i en bensin tankas förbränningsmotor eller en väderkvarn. Det kan också vara atomdrivna.

Inom området för teknik bättre motorer och drivlinor, vetenskapsmän och ingenjörer att utveckla olika metoder för att producera energi genom att experimentera med olika alternativa bränslen såsom biodiesel och syntetiska bränslen, liksom bränslecellsteknik. Olika typer av förbränning är också under utveckling, liksom hur den kraften överförs till ett läge för framdrivning av fordonet. Naturligtvis är det främsta målet att utforma en Powertrain i tillhandahålla tillräckliga framdrivning med minimal användning av bränsle, och nu, i en allt mer ekologiskt sinnad värld, biprodukter eller föroreningar.

Beroende på vilken del av publiken en tillverkare försöker tilltala en drivlinan på en lastbil skulle kunna beskrivas som "stöddig", medan en hybrid pendlare bil drivlinan får hyped för hur lite ström som behövs för att skapa en billig, men tillräckligt motordrivna fordon. En biltillverkarens "Powertrain garanti" är ofta en del av förhandlingarna i utställningslokalen, och skiljer sig från en "stötfångare mot stötfångare" garanti.

Allt fler biltillverkare gör sina Powertrain garanti ett försäljningsargument för sina fordon genom att ge upp till tio år drivlina garanti, vilket betyder alla eller några av de delar av drivlinan täcks i tio år. Naturligtvis med alla garantier, kan det finstilta utesluta vissa delar av drivlinan. nbsp;


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.