Vad är en Poop Deck?

Okej, låt oss alla få den ur våra system just nu. Den poop deck av ett segelfartyg har absolut inget samband med en viss kroppslig funktion. Den sortens verksamhet är i allmänhet hanteras i området nedanför fören kallas huvudet . Utföra denna handling på en faktisk bajs däck, eller rentav i poop kabinen under den, kommer sannolikt att leda till utökade kök skyldighet för felaktiga seglare. En poop däcket är faktiskt taket på en poop stuga belägen i den bakre (aktre) del av ett segelfartyg huvuddäck.

Ordet poop för våra syften kommer från det latinska Akterskeppet , som betyder "sträng. " Varven ofta utformats en stuga utrymme i den mycket bak på anlöpte en poop stuga. Detta poop stuga sträcker sig några meter ovanför huvuddäck, och avslutas med ett platt tak. Flata tak en poop hytt fungerar också som en observation plattform kallas poop däcket. Officerare och högt uppsatta seglare används ofta poop däcket som ett idealiskt läge för att observera besättningen på arbetet. Den poop hytt på ett segelfartyg serveras vanligen i samma syfte som den tagit upp bron området inte på ett modernt fartyg. Den poop hytt skulle kunna användas som en officers mässen under måltider, samt ett lagringsutrymme för kartor, tidskrifter och officiella stockar. Den poop däcket i sig var en bra utsiktspunkt från vilken man kan bedöma tillståndet i fartygets segel, eftersom bajsa däck var placerad oftast bakom kortare tredje masten, eller mizzenmast. Om kaptenen inte var vid rodret själv, kunde han vanligtvis hittas på skansen däck order till rorsman.

Vad segel gav vika för motorer, minskade behovet av en funktionell bajs däck betydligt. Nästan all viktig kommandot order kan ges ut från en central bro som förbises hela skeppet. Modernt segelfartyg fortfarande kan ha en förhöjd hytt i aktern området, men bajsa däcket är lite mer än en upphöjd plattform som lämpar sig för solbad och andra rekreationsändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.