Vad är en Lyft Jack?

Ett lyft uttaget är ett mångfacetterat verktyg som används för upplyftande en bil, båt eller flygplan av olika skäl. Domkrafter ge tillgång till däck och fälgar på fordon eller släp så att de kan tas bort för reparation eller utbyte. Med det här verktyget tillåter även utrymme under objekt så att mekaniken kan få plats under dem att göra reparationer. Det finns flera olika typer av hissar domkrafter där varje verk på olika sätt och är konstruerad för ett specifikt ändamål. När upplyftande en bil, en bil hiss domkraft kan användas under ramen på en bestämd plats, vanligen i närheten av en främre eller bakre hjul på varje sida av bilen. Mindre och lättare fordon använder ofta en saxlift jack. Denna typ har en gängad spindel som är i centrum som en enda eller flera stycke handtag bifogas. Handtaget vanligen vrids medurs att engagera jack i en uppåtgående rörelse och moturs för att sänka den.

Lastbilar och tyngre fordon kan använda en standard lyft jack som är av en annan konstruktion, t. ex. ett golv jack . Denna stil har vanligtvis hjul så att den lätt kan flyttas när de placeras under ramen av fordonet. Handtaget är mycket större än en sax domkraft, och det är vänt åt höger för att låsa och sedan pumpas upp och ner för att lyfta fordonet. Att släppa trycket och lägre objektet handtaget typiskt vrids kvar tills vända stift är engagerad, gör det möjligt att pumpa rörelse handtaget för att sänka objektet. En variant av ordet hiss jack innehåller hydraulik till en luftpumpen jack. Denna typ är identisk med den standard golvet jack men mycket snabbare att använda. Lufttrycket gör att ett objekt ska lyftas på några pumpar på handtaget, och domkraften kan sänkas med bara en partiell moturs vridning av handtaget.

höglyftande jacken har många syften och är en unik stil med ett lyft jack. De driver också genom att pumpa handtaget upp och ner som en golv jack. Dessa ibland kallas hus domkrafter och kan användas för att höja ett hus så att det kan släppas ut på block, eller höja en husbil så att det kan vara ordentligt levlad. Denna typ av uttag vanligtvis kan lyfta ex mycket högre i luften än andra anslutningar kan, och de kan användas för att dra fyrhjulsdrivna fordon köra och alla fordon terräng ur djup lera.

är en annan typ av lyft-jack monterad på tungan på sidan av en båt trailer. Detta uttag drivs genom att vrida startveven i medurs för att lyfta upp hjulet på botten av domkraften. Vrida veven i en moturs kommer att lyfta tunga båten släpvagnen så att den kan glida in på Kuldrag av ett dragfordon. Efter släpvagnen är ansluten, kommer medurs lyfta hjulet i sitt högsta läge så att den inte vidrör marken och utgör en väg fara under transporten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.