Vad är en Lazarette?

En lazarette är en avdelning på en båt som används för att lagra en mängd olika objekt. Storlek och läge lazarette varierar beroende på båten och när det byggdes. Mindre fartyg vanligen saknar en lazarette eftersom det inte finns något utrymme för en sådan avdelning, även om en sjö kista kan användas ungefär som en lazarette hålla varor som kan vara nödvändiga under en seglats.

Denna avdelning är i allmänhet beläget i aktern eller bak på fartyget, och ibland omedelbart bakom det område som hyser navigering mitten av fartyget. Lazarettes finns belowdecks, och de kan nås med en lucka från fartygets däck, eller kan det vara nödvändigt att komma ner under däck och få till lazarette genom en dörr. På mindre farkoster kan lazarette inte vara mer än ett stort skåp, medan den stora, kan det vara ett stort rum. Den typ av utrustning förvaras i kupén kan variera. Den innehåller vanligtvis utrustning som kan vara användbar för människor som arbetar på däck, inklusive utrustning reservdelar, verktyg för reparationer, och så vidare. Det kan också omfatta säkerhetsutrustning, och på större båtar, en plats för att utföra arbete och reparationer, till exempel en arbetsbänk. Olika typer av segling besättningar kan lagra olika posterna i lazarette, och har sina egna metoder för att organisera så att de kan hitta saker när de behöver dem.

Shipbuilders kan tillgodose anpassade begäran om lazarette om de får dem under planeringen faser av uppbyggnaden. Människor kan ange skåp, att utrymmen för bänkar, sättet för tillträde och annat se till att lagringsutrymmet kommer att fungera bra för deras behov. Folk beställer en egen båt för första gången kan vara till hjälp att turnera liknande båtar för att få en känsla för hur de är organiserade och tillverkade med särskild information om de funktioner de gillar och ogillar så att de kan diskutera dem med byggde företaget sina båtar .

För dem som är intresserade av ord ursprung, är historien bakom detta båtliv term lite spännande. Termen "lazarette" verkar vara nära relaterat till "LEPRASJUKHUS", som hänvisar till en enskild karantän eller förvaringsplatsen. "LEPRASJUKHUS" härstammar från "Lazarus", en figur från Bibeln som bekant förknippade med ett mirakel sägs ha utförts av Kristus, där Lasarus uppstod från de döda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.