Vad är en Kardan?

En propelleraxeln är ett schakt som används för att snurra en propeller på ett hantverk som en båt eller flyg. Den Kardan, som det också kallas, tar rotation och vridmomentet från motorn och ställer det på propellern, orsakar det att snurra i en takt som kan kontrolleras av operatören av farkosten. Prop axlar varierar kraftigt i längd, bredd och sammansättning, beroende på var och hur de används. Butiker som lager reservdelar och motor utrustning för farkoster, t. ex. båtar tenderar att föra prop schakt och kan även beställa specialpapper axlar på beställning från kunder. När du designar en Kardan, ingenjörer vill skapa en axel som är starka och hållbara, men så lätta som möjligt, eftersom vikten på axeln kan hindra dess effektivitet. Behovet av att balansera vikt med styrka kan vara svårt med en del material, särskilt när man betänker den tyngd som kan skapas genom att bilagor till Kardan, eftersom enheten kan behöva bilagor så att propellern att arbeta med en vinkel.

En annan faktor är de miljöer där det kommer att användas. På flygplan, en Kardan kan bli extremt kallt och dessa kan vara farligt med vissa metaller. Metallen kan kontraktet i kylan, som kan störa funktionen och kyla kan göra vissa metaller spröda, vilket kan leda till en öppning i prop axeln. Uppenbarligen har man inte vill ha en Kardan att bryta under flygning. på båtar är korrosion ett problem. Båtar konstruerade för saltvatten navigering behöver prop axlar som kan motstå korrosion och konstruktionen bör vara lätt att inspektera och service, liksom. Båtar som används i sötvatten är inte samma problem med korrosion, vilket innebär att de kan göras ur ett bredare urval av metaller, inklusive metaller som är billigare och enklare att arbeta med.

rörelse Kardan, när den överförs till propellern, ger propellern att rotera, med rotation skapa dragkraft. Beloppet av dragkraft kan påverkas av den hastighet och vinkel på propellern, som båda kan vara justerbar. På en båt, handlar en propeller som liknar en rodd besättning på steroider för att flytta båten genom vattnet. Fysiken bakom flygning med propellrar är ganska intressant, med propellern genererar tillräckligt med dragkraft för att göra en tyngre än luft objekt tar bokstavligen vinge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.