Vad är en Jolly Boat?

A jolly båt är en liten, lätt båt transporteras av ett fartyg. Den grundläggande utformningen av den muntre båten har också använts för att göra båtar som används oberoende av ett fartyg för allmän arbete, och i vissa regioner i världen, ändrade mönster finns även användas för insatser som racing. Jolly båtar kommer i olika former och storlekar, och kan drivas med olika metoder. När fartygen växte, uppstod behovet av fartygets båtar. Arbetsbåt är liten och lätt, utformad för att lanseras från ett fartyg och som används som en metod för kommunikation mellan fartyg och land, eller från fartyg till fartyg. Fartygen själva hade ofta problem med att få nära stranden i regioner utan hamnar, medan mellan fartyg kommunikationen kan underlättas med arbetsbåt som tillät fartygen att hålla ett säkert avstånd från varandra. Fartygets båtar användes också i militära sammanhang för påstigning, för tidigt fabriksfartyg där människor används fartygets båtar för fiske och förde sin fångst tillbaka till skeppet i slutet av dagen, och för nödutrymning av fartyg.

jolly Båten är en av de minsta mönster av arbetsbåt. Vanligtvis klinker byggdes, var det klassiskt drivs med åror, men vissa versioner kan poled eller seglat och modern glad båtar kan använda en liten motor. Båten inte var designad för bekvämlighet eller långa turer, med endast grundläggande service såsom bänkar. De grundgående av jolly båten få seglare att ta båten på inre floder förutom att föra människor och gods på land.

Vanligtvis en lustig båt skulle lagras på dävertar, så att den lätt kunde utnyttjas när det behövs och stoppade undan när det inte var. Vissa fartyg bogseras deras jolly båtar, eller hållas båten lagrade på annan plats på däck. Stora fartyg hade en räckvidd på fartygets båtar att välja mellan, med den glada båten används när en liten båt skulle göra jobbet.

Den lätta konstruktionen av jolly Båten gör det enkelt att hantera och ofta mycket mobila. Dessa egenskaper ledde ett antal människor att anta den glada båten för kustnära segling och lätta allmänna aktiviteter, inklusive rekreation och sportevenemang med båtar. Ett antal tillverkare fortsätta att producera jolly båtar idag, både för användning på fartyg och som fristående båtar används för transporter, rekreation och aktiviteter som fiske.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.