Vad är en Jake Brake?

En Jake Brake är en motorbroms, också känd som en kompression broms, som används för att bromsa en stor bil. Det är oftast förknippas med påhängsvagn lastbilar, eller "stora riggar. " Jacob's Company krediteras med att förfina och marknadsföring samt "Jake Brake" är ett smeknamn som utvecklats över tiden. Smeknamnet blev gemensamma för de flesta typer av motor bromsar, mycket till förtvivlan av Jacob's Company, eftersom Jake Brake eller liknande så ofta får dålig publicitet för att vara för högljudd.

Dieselmotorer har högre kompression än vanliga bensin-drivna motorer, och att komprimering används av Jake Brake att bidra till att bromsa motorn. En Jake bromsen fungerar genom att ändra driften av avgasventiler och funktion av kolvarna när de cykeln upp och ner. Den komprimerade luften släpps sedan genom att öppna avgasventiler som kompression når sin högsta punkt. Detta skapar en explosiv effekt, vilket skapar en dra nytta av motorns effekt, sakta ner.

Den explosiva effekten kan också skapa en hel del buller, även om Jakobs Bolaget anser att dess Jake Brake, är det buller som orsakas inte av motorbroms själv utan av oregelbundna ändringar eller ineffektiva underhåll av avgassystem. Vissa tror också att lastbilsförare bara njuta väsnas när de seglar genom staden för att dra uppmärksamheten till sig. Även om detta kan faktiskt hända ibland, lastbilsförare oftast använda Jake Brake för att bromsa motorn speciellt på branta backar eller nedgraderas.

Regelbundna bromsarna kan ofta bli för varmt när man försöker stoppa farten i en 80. 000-pound lastbil och släp (36. 363 kg) gå neråt, och Jake Brake är ett värdefullt verktyg för att hjälpa till att bromsa en lastbil. Ändå har många områden genomfört förordningar annullera användningen av Jake Brake på grund av högt dunkande eller fräsande ljud man kan göra så den bromsar motorn.

Detta är inte bara en fråga om striden för lastbilsförare av säkerhetsskäl, men det är också en fråga för Jacob's Company. Företaget är inte glad att dess varumärke Jake Brake används allmänt på många lokala förordningen tecken. De hoppas att få sådana tecken bort och ersättas.

Vissa lastbilsföretag och operatörer ägare bestrider Jake Brake förbud. Bullret kan jämföras med en gräsklippare och bara varar några sekunder, men det kan göra skillnad i en lastbilschaufför att kunna bromsa sin lastbil effektivt. Använda Jake Brake också kan ge lägre kostnader eftersom den ordinarie bromsarna kommer att hålla längre, så kampen fortsätter. I vissa områden har det funnits kompromiss och Jake Brake kan användas under vissa tider, vanligen under dagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.