Vad är en Hatchback?

En kombi är en typ av bil eller en bil design som har en rygg att öppna dörren, ungefär som i en kombi. Dörren öppnas normalt nedifrån och upp, och luckan utrymme används för förvaring. Detta står i kontrast till bilar med stammar, där stammen är oåtkomlig för förare eller passagerare från framsidan av bilen, och de flesta herrgårdsvagnar, som även kan funktionen tredjedel plats med en stor dörr öppning genom vilken människor kan komma in i bilen. Den hatchback ses ofta som en effektiv användning av rymden, eftersom baksätet på en bil kan nästan röra vid den övre kanten av luckan. Den lagringsutrymme skjuter ofta i en vinklade eller böjda mode från bilens luckan. De första halvkombi modeller skedde i Europa på 1930-talet och 40-talen, och det finns ett antal bilföretag att hävda att dessa pionjärer konstruktionen. Tidig utmanare inkluderar Citro? N Traction Avant Commerciale, den österrikiska Holden 48/215, och Kaiser-Frazer Vagabond och Traveler. Av dessa Citro? N gjordes tidigast under 1938. Stilen i bilen blev mer populär i början av 1950-talet, med Aston Martin DB2 /4 och flera andra modeller. Som vi vet det nu, kan du se hatchbacks har genomgått ett antal förändringar, och de flesta har en standard topp gångjärn. Under 1960-talet, featured många europeiska bilar halvkombi design, och några sådana bilar exporterades till USA. Stilen inte fångsten i Amerika fram till slutet av 1960, med introduktion av vagnar som Pontiac Sunfire. Snart hatchback blev en ganska standard bil alternativet, och det fanns både 3-dörrars och 5-dörrars modeller. Den ojämnt antal dörrar kan hänföras till den bakre öppning räknas som en dörr.

Många populära bilmodeller kom i både sedan och stilar halvkombi så förare kan välja den modell som mest passar deras utrymmeskrav. Insatserna under 1980 till att göra bilarna mer aerodynamiska fram modeller kring halvkombi, som skilde sig från sina föregångare eftersom den övre gångjärnet dörren inte skjuter ut vid en rät vinkel. Detta rundare stil är fortfarande populära. Det finns några varningar när du kör en halvkombi. När du gör saker som matvaror i en väska, behöver du inte vara berörda om du måste göra ett plötsligt stopp. Allmänhet, förutsatt bakluckan är säker, osäkra poster i bagageluckan kommer att rulla runt men kan inte gå in på kör-och passagerarutrymme från fordonet. Med hatchbacks kan osäkra saker blir projektiler och flyga in i förar-och passagerarutrymme om du gör en plötslig inbromsning eller är inblandade i olyckan.

På grund av detta, många hatchbacks har nu en liten hylla som passar över objekt som du vill lagra i luckan. Den kan fästas på dörren, så att den öppnas automatiskt när du öppnar luckan dörren. Detta är en stor säkerhetsanordning, men om du tittar på används hatchbacks, kan du hitta denna punkt saknas. Om bilen är fortfarande relativt ny i att göra, det är mycket troligt att biltillverkare kan tillåta dig att köpa detta skyddande hylla, som håller dig från att skadas av lösa föremål blir projektiler. Dessutom, eftersom alla förbipasserande kan se in i bakre lagringsutrymme, är det smart att hålla dina värdesaker gömda för att undvika inbrott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.