Vad är en Grease bil?

I ett försök att minska beroendet av petroleum-baserade bensin har vissa bilägare installerat speciella konverteringssatser som tillåter sina dieselmotorer för att bränna olja avfall vegetabilisk (WVO) tillsammans med vanlig diesel eller biodiesel. Sådant ekologiskt känsliga fordon kallas ofta som en fett bil . Ett fett bil använder filtrerad vegetabilisk olja, ofta erhålls vid liten eller ingen kostnad från lokala restauranger, för att driva en lätt modifierad dieselmotor. Det primära ändringarna av en fett bil är en ny lagringstank för vegetabilisk olja, för att ytterligare bränsle filter och en värmare föra olja upp till arbetstemperatur.

Många blivande fett bilägare är imponerade av lägre totala utsläpp och förbättrad bränsleeffektivitet biodiesel fett bil. Biodiesel bränslen och avfall vegetabiliska oljor inte avger några giftiga gaser i atmosfären, men inte i koncentrationen av standarden bensin avgaser. Ett fett bil kan också kräva standard diesel vid start-up process, eftersom den vegetabiliska oljan får inte lätt antändas vid lägre lufttemperaturer tills värms upp av ett värmeelement enhet. Många fett bilägare rapport endast enstaka resor till macken för standard diesel, dock räknar framför allt med stadig leverans av avfall vegetabilisk olja från lokala leverantörer. En svårighet fett bilägare ansikte är en jämn tillförsel av lämplig vegetabilisk olja. I allmänhet skulle en vara fett Bilägaren bör först förhandla med lokala restauranger och andra livsmedel för att plocka upp sin spillolja gratis. Många restauranger avtal med lokala företag att göra sig av gamla vegetabilisk olja, så att ägarna kan enas om att en sådan överenskommelse som en kostnadsbesparande ansträngning. Transporterar stora behållare med vegetabilisk olja från en restaurang till en privat bostad kan visa logistisk utmaning, dock, så ett fett bilägare bör utarbeta dessa uppgifter innan de satsar på en konverteringssats. Oljan måste också filtreras, vilket innebär att investera i en kommersiell filtersystem eller skapa en från scratch. Den ombyggnadssats själv kan vara ganska dyra, upp till några tusen dollar (USD) för high-end system. Professional installation inte är absolut nödvändigt, men många tycker att det är praktiskt. Ett hem mekaniker med rätt verktyg och utrustning skulle förmodligen installera ombyggnadssats under loppet av en helg. Detta förutsätter en lämplig dieseldrivna fordon finns, eftersom många biltillverkare har minskat eller elimineras produktion av nya dieseldrivna personbilar. En äldre dieseldrivna fordon från 1980 eller 1990 kan visa sig vara den idealiska kandidaten för fett bil konvertering.

Det är också viktigt att komma ihåg att miljöskyddslagen Agency (EPA) för närvarande inte igen oljeavfall grönsaker som miljövänliga drivmedel. Det kan finnas ett antal lokala föreskrifter om lagring, filtrering och bortskaffande av avfall vegetabilisk olja, så ett fett bilägare bör hålla sig medveten om alla juridiska ansvar eller förpliktelser i händelse av ett oavsiktligt utsläpp eller utsläpp. Konkurrens om begränsade leveranser av avfall vegetabilisk olja bland ägarna fett bilen kan också påverka priset och tillgången på bränsle i framtiden. Det är också sant att en biodiesel bil körs helt på WVO kan verkligen luktar fransk potatis, men många fett bilägarna anser att lukten vara ett litet pris att betala för bränsle självständighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.