Vad är en Glow Plug?

En glödstift, ibland stavat som ett enda ord-glödstift-är en bil del som ser ut ungefär som ett tändstift. Användas i fordon som inte behöver tändstift, nämligen de som verkar på dieselmotorer kräver att dessa enheter för att ha tillräckligt med värme för att starta upp. Glödstift används också för att starta fjärrkontroll bilar, lastbilar, båtar och flygplan.

Identifiera ett glödstift är ganska enkel. Den har en blyertspenna-liknande form och är tillverkad av en hög värmetålig metall, som platina eller iridium. På det sista är ett värmeelement med en temperatursensor. När kontakten är "på", det värmer motorn, ungefär som de värmeelement värma upp utrymmet inuti en brödrost. När motorblocket är tillräckligt varm, kan fordonet startas. Denna process är densamma på båda dieseldrivna fordon och bilar avlägsen kontroll och tar bara cirka två till tre sekunder.

äldre modell fordon med diesel glödstift inleddes genom att vrida nyckeln till läge ON. Detta skulle belysa en indikator på instrumentpanelen som visar att glödstiftet tändes. När instrumentpanelen lampan avstängd, detta betydde att motorn var redo att börja. Operatören skulle vända startnyckeln till körläge. Om fordonets motor var varm från användning under senare tid, var glödstiftet inte behövs, och operatören skulle omedelbart kunna starta motorn.

Fjärrkontroll bilar, lastbilar, båtar och flygplan också använda en glödstiftet för att starta sin motorer. Dessa nitro metanol-drivna eller bensindrivna maskiner inte har tändstift. Som ett resultat är glödstift används för att tända motorn. Att välja rätt glödstift är relativt lätt. Det är utsedda av ditt år, märke och modell på fordonet. I fjärrstyrda bilar, det finns ett stort utbud av glödstift att välja mellan som passar olika hobby fordon. Flera faktorer talar för att välja i vilken situation.

Mindre fjärrstyrda motorer har mindre värme och kräver ett varmare glödstift för antändning. Det omvända gäller för större radiostyrda bilar-de har mer värme och kräver inte så het för en glödstiftet att fungera. Den högre koncentrerade bränslen kräver också varmare glödstift så att motorn kan förbränna korrekt och bränna överskottet bränsle av som det verkar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.