Vad är en Fuselage?

En flygkroppen är kroppen av ett flygplan, som inrymmer passagerare, gods och oftast piloter på båten också. Flygplanskroppar varierar mycket i form, storlek och stil, beroende på syftet med det flygplan som de är knutna till. De är urholkad att minska det totala vikten på farkosten, och de utgör den strukturella ramen som vingar, stjärt och andra funktioner bifogas. Om du någonsin har flugit i ett flygplan, är chansen att du har varit inne i en flygplanskropp.

Ordet kommer från det franska fuselé , som betyder "spindel formad", en referens till det klassiska cylindriska flygkroppen används för att producera kommersiella flygplan som Boeing Company's 7-serie. Konstruktion av en flygplanskropp börjar med att samla en ram som står för särskilda behov i planet design, och sedan täcker ramen med en lätt metallisk hud. Planet får vara isolerat för att kontrollera temperaturen inuti och sedan insidan av flygkroppen är monterat i enlighet med planet syfte.

I ett passagerarplan, till exempel, är flygkroppen indelad i en last avsnitt och en passagerare avsnitt. Passageraren avsnitt är utrustade med säten, temperaturomvandlare kontroll och annan utrustning som behövs för att göra flygningen bekvämare, såsom badrum och kök för att laga mat. På en last plan, är inne vanligtvis mindre avslutat, eftersom planet bara används till förpackningar, inte för levande organismer.

aerodynamik en flygplanskropp kan variera. Till exempel, på en fighter jet är flygkroppen gjort mycket elegant, så att planet att flyga snabbare. Mindre personligt plan kan ha mindre eleganta flygplanskroppar eftersom hastigheten är inte lika viktigt. Vissa kommersiella flygplan har mycket skrymmande flygplanskroppar med prognoser för de olika piloterna och passagerarna första klass, medan andra är effektivare eftersom de är avsedda för snabb pendlar.

I vissa fall saknar en plan en flygplanskropp helt, men detta är sällsynt. Så kallade flygande vingar som stealth bombplan, drönare och spaningsplan har inte en flygplanskropp, eftersom de är uppbyggda av ett enda stora vinge. Flygande flygplan byggs av flera militära entreprenörer för att tillgodose särskilda behov, och det har förekommit diskussioner om hur effektiva dessa farkoster är. Avsaknaden av en flygplanskropp utgör faktiskt ett flygande flygplan mycket lättare, men dessa plan kan vara svårt att kontrollera utan stabiliserande svans installerad på ett mer traditionellt flygplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.