Vad är en Funicular?

Det är en gammal idé, med anor från 1500-talet, men det grundläggande konceptet med bergbanan har varit lönsam under århundraden. Ibland kallad en lutande järnväg består bergbanan av ett spår, en remskiva och en motor. Motorn driver trissa som sakta drar bilen upp på sidan av en brant sluttning. Spåret är där för att vägleda hjulen. Allt detta låter ganska logiskt-men hur är det tur ner? Skulle inte gravitationskraften en tung järnvägstrafik-typ bil snabbt riva motor och remskiva isär, kasta passagerarna till döden? Det hade antagligen, förutom att den ursprungliga uppfinnaren av bergbanan räknat ut att Om bilarna är stigande och fallande samtidigt, lika många på varje sida av trissa skulle gravitationskraften avbryta sig själv. Uppstigande bil eller bilar fungera som en broms för de andra, de väg ner hjälpa till att förse den dragkraft som ryck uppstigande bilar uppåt. Det här är ett enkelt koncept, men inte lätta att genomföra i praktiken. Kabeln måste arbeta i en ögla, måste tidpunkten vara perfekt, och det måste finnas utrymme för stigande och fallande bilar att passera varandra på vägen. Ett exempel på vad som kan gå fel var en dödsolycka på Angel's Flight Funicular i Los Angeles den 1 februari 2001. Detta var en operation med fyra bilar, två på vardera sidan av linjen. Av skäl som fortfarande oförklarad, kabeln på något sätt rymt från sitt spår innanför trissan och skapat en slinga av slack. Detta fick de översta bilen på en linje att glida baklänges i bilen nedan och dödade en passagerare och skadade sju.

Snart visade sig dock att ängelns flygningen saknade nödbromsen ofta byggda i bergbanor - en kraftfull, klo-liknande apparat som spärrarna på kabeln när en plötslig ökning av hastigheten upptäcks av en mekanisk anordning. The Angel's Flight linbana togs i drift igen i november 2008, dess aktörer tråkigare men klokare.

Den kanske mest kända bergbanor i USA är de två "lutar" det draget passagerarna upp blotta ansikte Mount Washington i Pittsburgh. Inte långt därifrån ligger den Johnstown lutande planet kan bära minst en bil samt utan passagerare, och Lookout Mountain Incline Railway i Chattanooga, driver Tenessee på ett skrämmande grad på 72 procent. Övrigt att notera omfatta bergbanor i Quebec City, Budapest, och Santiago, Chile.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.