Vad är en Destroyer?

en jagare är ett fartyg som har utformats för att effektivt bekämpa manövrerbarhet. Som namnet kanske antyder, förstör en jagare fienden, skydda stridsgrupper, flottor köpman, och kuster. Flesta flottor har flera klasser av jagare segling på öppet hav, och nya mönster är ständigt under utveckling. För fans av filmer som innebär sjökrigföringen är förstöraren av små och lätta skepp borstiga med eldkraft som på något sätt alltid missar när det tillhör fienden, medan landningen fullträffar när kapten hjälten. Det ursprungliga konceptet för specialistutbildningen jagare design började växa fram på 1800-talet, då flera nationer insåg att en anpassad bekämpa fartyg kan vara oerhört användbart. Det främsta drag av en jagare är manöverduglighet, kombinerat med en hög eldkraft inklusive missiler, luftvärns-kanoner, torpeder och sjunkbomber. Förstörare är också mycket snabb, och de flesta klarar av långväga distributioner, även om tidiga jagare var avsedda främst för korta tjänsteresor.

Välutrustat förstörare kan sjunka fientliga ubåtar och fartyg, och de kan också föra ner flygplan. Besättningen är mångsidiga, utbildad i olika aktiviteter så att de kan klara ett sortiment av situationer, inklusive bordning och hand i hand bekämpa. Vissa har utrymmen för helikopter kuddar att öka sin flexibilitet och jagare skryta med det senaste inom militär teknologi för att spåra och identifiera alla fartyg som korsar väg av fartyget. En flotta kan använda sina jagare i flera sätt. Förstörare ofta eskort marin flottor och flottor handlare på beställning, erbjuder försäkringsskydd och skydd till långsammare och mer sårbara fartyg. Dessa bekämpa fartyg kan också skickas ut på enskilda uppdrag att leta upp och förstöra fiender som har kommit in i landet, och jagare används också som PR-verktyg, med medlemmar av allmänheten ges guidade turer i marinen händelser.

Förutom att användas för militära funktioner, kan en jagare också utnyttjas som ett instrument för brottsbekämpning. Nationer med piratkopiering problem ofta rutinmässigt använda jagare för att patrullera deras territorialvatten, letar efter tecken på piratkopiering och misstänkt aktivitet. Närvaron av jagare är utformat för att motverka piratkopiering, och att ge snabbt stöd i händelse av att en pirat attack inträffar. Även pirater tenderar att anfalla handelsfartyg och enskilda individer snarare än en nation själv, är de såg som ett hot mot den nationella och ekonomiska trygghet som motiverar användningen av militär utrustning på rutinmässig brottsbekämpande uppgift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.