Vad är en Cykelbil?

En Cykelbil är en typ av människa-drivna fordon som har en design baserad på den i recumbent cykel. Till skillnad från cyklar, är velomobiles slutna, vilket ökar aerodynamisk effektivitet, ger skydd från väder för ryttare och skyddar föraren vid kollisioner. Flera företag, främst i Europa, tillverkning velomobiles, och det är också möjligt att bygga en, för människor som har mekanisk och färdigheter tillverkning. Många entusiasten klubbar och organisationer har regelbundna meetups och resor för sina medlemmar, och några av dessa grupper blir inköp och byggande råd till personer som är intresserade av velomobiles.

Normalt en Cykelbil har en recumbent trehjuling som bas, kan behandlas i en motorhuv som omsluter kroppen av ryttare. Vissa velomobiles är öppna upptill, så ryttarens huvud att sticka ut, medan andra är helt inneslutna. Cykeln är integrerad i motorhuven, så de delar av fordonet inte är åtskilda, och fordonet har också en växelsystemet precis som en bil eller cykel. Många velomobiles har också utrymme för last, och vissa kan vara anslutna till släpvagnar. Det finns vissa nackdelar med Cykelbil design. Dessa fordon är tyngre och mer betungande än cyklar, saknar nimbleness av cykeln och är svårare att få i städerna. Velomobiles kan också vara farligt på den öppna vägen, eftersom de inte kan ses av bilar som är högt över vägen och det tar tid att lära sig rida effektivt och säkert i en Cykelbil. De tidigaste velomobiles datum till omkring sekelskiftet 20th Century. Vissa tidiga konstruktioner hade också motorer, och några moderna velomobiles har elektrisk hjälpa tillval som kan vara användbart på långa turer, och när föraren blir trött. Den elektriska hjälpa en Cykelbil kan jämföras med den elektriska bistår användas med vissa cyklar, den kan inte ersätta trampa på föraren, men det kan göra trampa lättare.

Många velomobiles är avsedda för en enda ryttare, men tandem versioner finns tillgängliga. Föräldrar med yngre barn kan hitta eller bygga velomobiles med bilbarnstolar så att barnen kan rida tillsammans. Människor som överväger köp av en Cykelbil kanske vill se om de kan låna en för att se hur de tycker om det, och de bör testa fordonet på tillgängliga cykelbanor och vägar i samhället för att se hur fordonet handtag. Den trehjuling design ger mer stabilitet, men det kan också göra det svårare att navigera grov och potholed cykelbanor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.