Vad är en Charabang?

En CHARABANG är en typ av stora taklöst buss avsedd för sightseeing och dag tripping. Andra typer av överföring har i stort sett ersatt CHARABANG i modern tid, men vid en tidpunkt då dessa bussar var oerhört populära, särskilt i England. Flera vintage charabancs kan ses på displayen i museer, bland annat några mycket elegant handgjord konstruerade exempel som dras av hästar. Det CHARABANG kan också dyka upp då och då i verklig användning, vanligtvis som en nyhet post.

Termen kommer från franska char-a-Bancs , för en "vagn med bänkar. "Den enkla mönster stolsraderna i kroppen av en vagn som alla möter fram emot ett stort antal turister. En förare som sitter på en plats i fronten, eller red i en separat vagn som drog CHARABANG. Normalt installerades inget som omfattade hela ryttare, även om vissa versioner ingår en baldakin som rudimentär skydd från väder och vind. är The CHARABANG närmast förknippas med utflykter anordnas av arbetsgivare, särskilt arbetsgivarna i de lägre klasserna . Av allt att döma har lite CHARABANG rider ganska stökiga, med anställda att dra nytta av befrielsen från arbetet för att få sauced på alkohol och äter stora mängder mat. Allmänhet, tog en CHARABANG folk på en sightseeing tur, oftast slutar vid en destination som rättvist eller stranden.

Begreppet CHARABANG har funnits på engelska sedan åtminstone början av 1800-talet, när det franska ordet började angliserades i sin moderna form. Dock verkar glansdagar vagnen har varit i England på 1920-talet, när både motor och hästdragna charabancs strö på landsbygden, särskilt under sommarmånaderna. Efter andra världskriget började CHARABANG måste ersättas med andra bussar och olika transit som var mer bekvämt och skyddat för ryttaren.

I vissa områden i världen är vintage charabancs används för att Snyggare rundturer, eftersom det kan vara intressant att turnera en gammaldags by eller stad i en gammaldags buss. Stora bröllopsfester kan också använda charabancs att komma med stil. Människor som är intresserade av att anställa en CHARABANG borde fråga runt i sin region för att se var närmaste uthyrning företaget. Regioner som erbjuder CHARABANG turer brukar annonsera dem, ofta som besökare kan boka när de planerar sin resa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.