Vad är en Chain Drive?

En kedjedrift är en mekanism för överföring av mekanisk kraft mellan två platser, och är en gemensam anordning för förflyttning av cyklar och motorcyklar. Det är också ett motiv källa för många olika typer av maskiner. Chain enheter har funnits som en teknik sedan det tredje århundradet före Kristus och har förblivit i stort sett samma i sin grundkonstruktion sedan dess.

Normalt sett fungerar ett kedjedrift genom att ha en strömkälla, vanligtvis en motor eller pedal system, rotera ett kugghjul som kallas drev omkring som en speciellt utformad kedja är loopas. Som drevet snurrar, tänderna fångst tider i kedjedrift, vilket ledde till rotera runt drevet. I andra änden finns ytterligare en växel som omvandlar mekanisk energi som levereras med enheten kedjan till önskad kraft. I en cykel eller motorcykel, till exempel, är det andra navet är knuten till en axel som hyser en rad redskap som utgör drivkraften för bakhjulet. Beroende på redskap, är kraften som tillämpas i olika kapaciteter. Redskap med olika antal tänder används för att generera framdrivning längs en rad olika hastigheter, och förhållandet mellan dessa redskap kallas utväxling . Typiska utväxlingsförhållande progressioner funktionen flera drevet varv per enda slutprodukt revolution i den nedre delen. Dessa ofta sedan gå till en revolution av enheten drev orsakar många varv som sekundärt nav på högre växlar.

Även enkel kedja enheter är loopas mönster innehåller två redskap, mer komplicerade former kan skapas genom att lägga ytterligare redskap i utformningen. Dessa ytterligare mellanhand växlar kallas lätting redskap , och påverkar inte den totala kvoten av enheten. Endast den första och sista redskap, och särskilt skillnaden i antalet tänder, konsekvenser, utväxling i en kedja enhet.

p

Chain enheter är oftast tillverkade av metall och kan förutom cyklar och motorcyklar setts i maskiner från kommersiella brödrostar till tankar. De används i stor skala i gruvdrift, som fungerar som ett transportband dragande material från en plats till en annan genom ett antal hinkar anslutna till kedjan. Kedjan köra var en populär drivlinan i bilar under första halvan av 20th Century, men av det sena 1950-talet hade varit helt överges till förmån för mer hållbara, men tyngre, drivaxel mekanism. Kedjan enheten är inte helt frånvarande från moderna bilar är dock och är fortfarande ett populärt alternativ till makten tidpunkten kedjan förknippas med motorns kamaxel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.