Vad är en Brougham?

En Brougham är en typ av sluten häst och vagn som uppfanns i början 19th century och användes under den viktorianska eran. Stilen i konstruktionen användes även vid utformningen av tidiga bilar, och några bilföretag fortsatte att producera en "Brougham" modell under 1960. Hästdragen broughams kan fortfarande ses på häst mässor och speciella tillfällen, och i många fall är restaurerade viktorianska broughams. En återställd Brougham kan betinga ett högt pris på marknaden, eftersom det ofta finns många handgjorda komponenter och accenter.

Flera saker urskilja en Brougham. Den första är att vagnen är helt sluten, med passagerare som kommer via ett center dörr på sidan, typiskt. Vagnen har också fyra hjul, och normalt omfattar två motstående säten med en mittgång mellan dem. Föraren sitter utanför vagnen, traditionellt på en utsatt plats som är högre än de platser som används av passagerarna så att föraren kan se framåt. En Brougham är också en häst vagn, avsedda att dras av en enda häst i stället för ett par eller set.

utvecklades utformning i början av 1800-talet av Henry Peter Brougham, som också råkade vara den första Baron of Brougham och Vaux. Han var begåvad med den titel som erkänsla för hans många bidrag till samhället, och baronen var också en anmärkningsvärd abolitionist, bland många andra saker. Den enkla, eleganta design av transporten som fångats på, och många hushåll övre klass beställde broughams för användning vid dåligt väder, eftersom de skyddade vagnen var mycket snug. I likhet med många fyrhjuliga vagnar, den Brougham skulle ha varit mindre än bekväm när den utvecklades först, på grund av avsaknaden av en fjädrande, solid suspension. Senare varianter på design skulle ha omfattat mer robust indragningar som gjorde Brougham mer bekväm för längre resor och på grova vägar. Konstruktionen brukar också ingå en lucka för bagage, så att saker som inte fick smutsiga längs resrutten.

Av de många transporter mönster som fanns under 19. talet ansågs form och stil Brougham mycket lämplig för anpassning till motorn. Som ett resultat av många tidiga bilar tittar misstänksamt ser broughams utan fastsatt hästar. Som bildesign diversifierad, det Brougham formen försvann gradvis, även om linjerna i Brougham kan fortfarande oklart ses i boxy sedanmodeller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.