Vad är en Bow Rider?

båge ryttare eller bowrider är en typ av båt som har en sittgrupp i fören, den främre delen av fartyget. Bow ryttare är vanligen avsedda för fritidsbruk som Day "cruisar" eller vattenskidor, och de finns i en mängd olika stilar från lyxiga to basic. Flera tillverkare av båtar producera båge ryttare, både massproduktion och modeller anpassade för sina kunder, och dessa båtar är ofta tillgängliga för uthyrning av lokaler som erbjuder båtar för uthyrning till personer som inte behålla sina egna vattenskotrar.

På en båge ryttare, kan området framför rodret användas till sittplatser eller slappa. Skyddande skenor avsedda att förebygga fall installeras tillsammans med säten som kan omfatta säkerhetsbälten, beroende på båtens design. En platt däck är konstruerade med en halksäker yta så att folk kan vandra bekvämt, och några buga cyklister har tillräckligt med utrymme för människor att sträcka ut sig och ligga ner, med människor som använder området som en sol pad. Detta typ av vagabond båt drivs av en mängd olika typer av motorer, beroende på storleken på båten och stil. Vissa är utformade för att gå ganska fort, medan andra är avsedda att användas för vanliga cruising. Designen är mest lämpad att inre vattenvägar och lugna sjöar, inte det öppna havet. Liksom andra runabouts saknar en båge ryttare boende såsom sovande rum, ett kök och ett badrum, eftersom den är avsedd för kortare dag endast använda. Att sitta i fören område kan vara trevligt, eftersom det gör människor att fånga en vind och njuta av det spray sparkade upp på framstegen i båten. Utsikten från en båge ryttare är också utmärkt, eftersom passagerarna kan titta rakt fram utan några hinder. En mer lyxigt utrustade båten kan innehålla stoppade sittplatser, små våta barer och andra funktioner som är avsedda att öka passagerarnas bekvämlighet och njutning.

Folk ibland förväxlar termen Bow Rider "med" båge ridning. Bow Riding är en verksamhet där folk sitter i fören området medan en farkost pågår, men bågen är inte avsedd för sittplatser. Detta kan vara farligt, eftersom människor kan falla eller skadas om bågen området saknar ordentlig sittplatser, skyddsräcke, nonslip ytor och andra säkerhetsfunktioner. I vissa områden är det praxis olagligt, och båtfolk kan anföras för att tillåta båge ridande på sina båtar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.