Vad är en Auto avdelning?

Ett Auto-titel, även känd som en "rosa slip," är ett rättsligt intyg om egendom som utfärdats av Department of Motor Vehicles (DMV). Tillsammans med annan information, listar den nuvarande ägarens namn och adress, fabrikat, modell och år för fordon, och den första dagen såldes. Ett Auto-titel är ett mycket viktigt dokument som ofta förvaras i bankfack eller annan säker plats. När du säljer ett fordon, skall den automatiska titel undertecknas under av säljaren. Köparen tar sedan titeln till DMV för att registrera bilen i hans eller hennes namn. En ny Auto titel framställs genom DMV och skickas till den nya ägaren, notering köparen som den nuvarande ägaren. När som köparen önskar sälja bilen, måste han gå igenom samma process med undertecknandet av auto titel över. Förutom ägaren eller innehavaren lien, auto titel även listar Fordonets identifieringsnummer (VIN ). Detta är ett unikt nummer som visas på en bandstål på instrumentbrädan i fordonet, innanför förardörren sylt, eller i motorrummet. När du köper en bil från en återförsäljare eller privat part, bör du kontrollera att VIN på fordonet matcher som på auto titeln. Den automatiska titel också förteckningar körsträcka på den sista tidpunkten för avyttringen. Detta ger konsumenterna möjlighet att göra en översiktlig kontroll för att se om vägmätaren eller körsträcka indikator på bilen verkar rimligt med tanke på den tid som har förflutit sedan auto titel skapades. Till exempel, om namnet visar att bilen hade 65. 020 miles på det två år sedan, och bilens vägmätare närvarande läser mindre än så, är detta en röd flagga. Det framgår inte foul play absolut-det kan vara en mekanisk orsak, som en digital chip ersättare som av misstag nollställa trippmätaren-men den kräver en bra förklaring som kan backas upp med skivor. Den automatiska avdelning finns också ordet "bärga" om fordonet var i en bilolycka att försäkringsbolaget hävdade var en total förlust. I detta fall bilen var "hanteras som skräppost," då senare köpts från skräp återförsäljare av en tredje part som ska repareras och säljas vidare. När detta är gjort lagligt, visar auto titel det som bärgats fordon.

bärgade fordon sälja för betydligt mindre än en unsalvaged jämförbara fordon, vilket ger incitament till att några skrupelfria människor att hålla denna kunskap från potentiella köpare för att få fullt marknadspris. I detta fall får de påstår sig ha förlorat auto titeln. Den DMV kommer att ersätta ett förlorat auto titel och i fler fall än inte, det finns troligen ett problem med fordonet när någon hävdar att de inte har den titeln. Om inte bärgas kan fordonet stulits, eller det kan finnas andra problem med det. För att skydda dig själv, är det bäst att kräva att säljaren får ett exemplar titel från DMV. Om de vägrar är det dock rekommenderat att överföra bilen.

Det finns flera online-tjänster som kommer att köra en DMV kontroll på alla fordon med hjälp av VIN-nummer. För en liten avgift, kommer rapporten att avslöja hela historien om bilen, bland annat säljs datum, Vägmätaravläsningar, och om bilen har någonsin varit i en rapporterad olycka eller översvämning. Detta är inte en garanti mot tidigare olyckor eller översvämning, eftersom ägaren kan reparera skador själv utan att rapportera dem till polisen eller dennes försäkringsbolag. Men totalt auto titel kontroller, kallas VIN kontroller , ger avsevärd sinnesfrid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.