Vad är Vattenplaning?

Vattenplaning eller vattenplaning händer när däcken på ett fordon förlora dragning på en våt vägbana, vilket får bilen att glida som en släde tills hjulen vinna dragning igen. Som man kan föreställa sig, vattenplaning är extremt farligt, eftersom fordonet är ur förarens kontroll medan den glider. Vid regnigt eller slaskigt väder, förare måste vara medvetna om risken för vattenplaning, och det är viktigt att köra försiktigt under dessa förhållanden för att undvika detta farliga trafikmiljön. Det finns också några fordonsunderhåll tips som kan minska risken för vattenplaning.

Däcken av ett fordon är ytterst viktiga, eftersom de kopplar upp fordonet med en körbana. Ju bättre dragning mellan däcken och vägen, desto mer kontroll en förare. Traction är mycket bättre med slitbanor som bidrar till att gripa vägen. Treads veken också bort vatten när föraren navigera i våta förhållanden. När däcken resa alltför snabbt, kan de inte driva bort vatten tillräckligt snabbt, och de kan börja sladd på vattenytan, vilket kommer att orsaka vattenplaning. det regnar, skulle folk köra långsamt, eftersom höga hastigheter ökar risken för vattenplaning. Förare bör också undvika vattenpölar och pölar på vägarna, eftersom dessa pooler kan vara djupare än de ser, och de skulle kunna orsaka en bil till sjöflygplan. Förare bör vara särskilt försiktig på broar, eftersom vattnet ofta pooler på en del av bron. Det är också viktigt att hålla däcken ordentligt pumpade, vilket ökar potentialen för dragning, och kontrollera att slitbaneslitage och byta däck i tid. Om din bil startar vattenplaning, inte ryck på ratten eller på bromsen. Medan en bil vattenplaning, föraren har liten kontroll över sin bana, och dessa åtgärder kan få bilen att röra sig våldsamt och potentiellt farligt. Det bästa du kan göra är att släppa efter på gasen och att försiktigt styra däcken med en rörelse av hjulet, helst i riktning mot den sida av vägen så att om bilen medar, kommer det skid ur vägen för trafik. Om en förare absolut måste bromsa, bör det ske försiktigt, i en bil utan låsningsfria bromsar, pump bromsarna.

Med hjälp av försiktighet under våta förhållanden eller för att undvika dem Sammantaget kan man förhindra vattenplaning upplevelse. Du bör också se upp med andra förare som kan vara i fara när man kör i dåligt väder, som en vattenplaning bil lätt kan smäll i dig, eventuellt kan orsaka allvarliga skador. Vattenplaning kan också hända att flygplan under taxning och start, så piloterna ska akta oss också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.