Vad är Vapor Lock?

Även vapor lås är inte ofta ses i moderna bilar är det ett vanligt problem med carbureted bilar av senaste decennierna. Vapor lås orsakar en bil för att avbryta körningen när bränsleledningar överhettas, bilar sitter på sidan av vägen med huvan upp brukade vara en vanlig syn, i synnerhet under varma dagar.

Vapor låsning främst sker i bilar med carbureted motorer, men eftersom elektronisk bränsleinsprutning ersättas förgasare på 1980-talet, har de flesta bilägare inte ta upp ånga lås längre. Förgasare och elektronisk bränsleinsprutning är två olika metoder för att erbjuda rätt mängd bränsle till motorn. Bränsleinsprutning är mer avancerad och kräver en dator för att berätta spridarna hur mycket bensin för att spruta in i motorn. En förgasare, å andra sidan, är en mekanisk anordning som använder motorns naturliga vakuum, vilket gör att vissa mängder bränsle som sugs in i förbränningsrummen. Den mängd bränsle som levereras till motorn kan ändras med hjälp av enkla mekaniska justeringar på förgasaren.

De flesta carbureted motorer har en mekanisk in-line bränsle pump, vilket innebär att den enkla mekaniska pumpen är placerad på bränsleledningen, vanligtvis bredvid motorn. Den mekaniska bränslepumpen närhet till motorn betyder att motorns värme gör att bränslet i raden att bli mycket varma. När bränslet blir för varmt, omvandlar den till en dimma, precis som vattnet börjar bli till ånga när det kokar. Denna process skyndade av vakuum skapas i rad som bränsle sugs in i motorn. När bränslet blir till ånga, kan den mekaniska bränslepumpen inte längre flytta den längs linjerna. Som ett resultat, stoppar vissa eller alla av bränslet komma in i förbränningsrummen, och bilen antingen börjar löpa mycket grovt eller dör helt. Om föraren försöker att starta bilen, kommer det troligen inte startar, eller kommer att fortsätta att ha problem. Detta kallas vapor lås.

Vapor lås inte brukar hända i bränsleinsprutning motorer av flera skäl. Först av allt, de flesta elektriska bränslepumpar är belägna på eller i bränsletanken. Eftersom bränsletanken ofta ligger för långt bort från motorn som påverkas av dess värme, är bensin inte kommer att vända sig till ånga där. Som ett resultat kan bränslepumpen tryck bränsle tillsammans utan problem, undvika en av de största orsakerna till ånga lås. En annan anledning vapor lock inte ofta inträffar i bränsleinsprutning motorer beror på att bränsleledningar är vanligen trycksatt. Det höga trycket att bränslet under hindrar den från att förvandlas till ånga lika enkelt, till skillnad från carbureted system som faktiskt ger negativa tryck, även känd som vakuum, i rader.

effektivare motor kylsystem också bidra till en minskad sannolikhet för ånga lås som förekommer i moderna bilar. Avkylningsfläktarna i äldre bilar körde oftast bort av den inneboende kraften i motorn, vilket innebar att när bilarna var i underläge när de satte tomgångskörning i trafiken under lång tid: Bristen på motion betydde mindre luft passerar genom motorrummet, och fläkten-fast på tomgång i motorn-inte kunde kyla motorn tillräckligt. Som en följd av motorer i äldre bilar tenderar att köra varmare i tung trafik, vilket gör ånga lås mer sannolikt att inträffa.

Moderna bilar, å andra sidan har typiskt elektriska fläktar. Dessa fläktar är kopplade till en sensor som känner av motorns temperatur, och berättar fläkten om att påskynda eller bromsa. Som en följd av förbränningsmotorer i moderna bilar är mindre risk att överhettas än de äldre modellerna, vilket gör vapor lock mycket mindre vanligt än vad den brukade vara.

Alla de problem som orsakar vapor lock är lätt rättas till, även på äldre bilar. Äldre bilar kan ofta eftermonteras med nyare teknik som minskar sannolikheten för bränsleledningar överhettning. Till exempel, även på carbureted motor, ett lågt tryck elektrisk bränsle pump kan installeras nära bränsletanken, som kommer att hålla bränslet går i linje även om det börjar hetta upp i motorrummet.

En annan enkel åtgärd för vapor låsa in äldre bilar är att installera en fläkt i motorrummet. Många Bildelsaffärer göra eftermarknaden fläktar, som kan installeras på alla bilar. Vissa fläktar kan anslutas till den befintliga motorn temperaturgivare, imitera funktionen hos kylfläktar i moderna bilar.

Slutligen kan ånga låsa förhindras i någon bil genom att skydda bränsleledningar från värmen i motorn. Det finns två sätt att göra detta. Ett sätt är att installera värmesköldar mellan motorn och linjerna bränsle, som kommer att avleda de flesta av värmen borta från ledningarna. Bränsleledningar kan också isoleras för att förhindra att bränsle från att få till en temperatur vid vilken ångan lås inträffar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.