Vad är Tub båtar?

I mitten av 18-talet, industriledare i England och Tyskland har utarbetat ett snabbare system för att flytta malm och mineraler branta lutningar till fabriker och lastkajer. Detta system bestod av smala kanaler, hissar och små båtar behållare, kallas tub båtar . Dessa järn båtar var öppna, fast slutade rutor ca 20 meter lång (6 meter) med 6,5 meter bred (2 meter), och kan bära upp till 5 ton (5080 kg) åra. Någon gruvdrift platser, placerades i badkaret båtar i nedsänkt vaggor på räls. När båten var full, hävdes vaggan över tröskeln och in i sluttande plan, där det flyttades ner till kanalen. Där båtarna var sammankopplade i kedjor av tre till tio behållare, som skall transporteras till en fabrik eller hamn. Först flyttades båtarna ner kanalen med rep fäst till häst-drivna naler placeras längs stranden, men de ersattes snart av ångdrivna remskiva system. Vissa kanaler används också en rad slussar och hissar för att flytta badkaret båtar från en höjd till en annan. var Tub båtar som togs i bruk i England på Bridgewater Canal, men liknande system har snart bygga hela Midlands, Wales och sydvästra Cornwall. Hay lutande plan på Coalport, som verkade från 1972 till 1894, flyttade båtarna ner en 207 fot (63 meter) fallhöjd från Blists Hill till Severn River. Hay lutande plan och två båtar badkar har bevarats som en del av Blists Hill Victorian Town Museum.

1863 större tub båtar, så kallade Tom Puddings , har utvecklats för transportera kol 30 miles (48. 3 km), i kolgruvorna nära Stanley Färja till hamnen i Goole, där kol lastades åt fartyg. En mycket bredare kanal har öppnats, vilket skulle svara båtar med större dimensioner, och Tom Pudding var stor nog att bära 40 ton (40. 641 kg). Större fartyg hydrauliska lyftanordningar fördes till hamnen för att lyfta Tom Pudding båtar upp och häll kol direkt in i väntande fartyg. Detta system var mycket lyckad, och drivs på Aire och Calder Navigation fram till 1985.

I Japan användes tub båtar, så kallade Tarai Bune, för att samla tång och skaldjur. Ursprungligen hand-byggd av trä, dessa runda båtar ser ut som ett badkar guidade med platt paddel. Det enda stället japanska badet båtar fortfarande är i bruk är runt Sado Island, även om många är nu gjorda av glasfiber i stället för trä. I staden Ogi kan turister ta åkning i dessa unika hantverk, medan omkring 100 av de små fartygen används fortfarande i de omgivande byarna av fiskare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.