Vad är Tank Armor?

tankar bepansrade fordon som använder tunga spår för rörlighet. Det finns många typer av tank pansar som har varit anställd sedan de första tankarna tillverkades under första världskriget I. Eftersom tankarna är oftast pekar mot inriktningen av fiendens eld, det tyngsta pansar i fronten. Helst ska tanken rustning kunna skydda tanken och dess besättning från ett brett spektrum av tänkbara hot.

testades Den första tanken prototypen för användning av den brittiska armén den 8 september 1915. De franska och tyska arméerna också senare utvecklade tankar, och denna utveckling bidrog till att förändra hur kriget utkämpades, och gör skyttegravskrig huvudsak föråldrade. Stål bordläggning var den tidigaste typen av tank pansar som användes ofta. Utveckling av mer dödliga former av vapen under andra världskriget krävde nya utvecklingen i rustning teknik.

Composite rustningar var en viktig utveckling av britterna, som gjorde denna innovation genom att blanda keramik och plast i kåda, och placera den mellan två stålskivor. Denna typ av tank rustning ger ett gott skydd mot många typer av mer avancerade vapen, bland högexplosiva anti-tank (värme) skal. Senare, andra material såsom utarmat uran kom att läggas till komposit rustning.

Fysisk rustningar kan bara göra så mycket, dock, och som vapen har kommit längst, har tyngdpunkten kommit att läggas på vad som kallas aktiv trygghetssystemen. Dessa system skyddar en tank från vapen innan de någonsin drabbats tanken rustning. Dessa system kan fokusera på förvirrande styrsystemet för ett inkommande missiler, eller på att helt enkelt knacka ut i luften och förstöra den från ett säkert avstånd.

Utvecklingen i tanken rustning kan beskrivas genom att gruppera ihop dem till flera kategorier. Ett av de enklaste kallas Applikation rustning, som ofta består av metallplattor svetsade på den befintliga rustning. De är utformade för att skydda mot vapen som skulle penetrera ursprungliga rustning av tanken.

Spaced pansar är mycket vanligt, och har sedan andra världskriget I. Spaced tank rustning består av två eller flera plattor som har ett visst avstånd ifrån varandra. I vissa fall skyddar detta mot ammunition som sönderfaller successivt efter penetrerande varje platta. Det är mest effektivt mot HEAT granater, eftersom dessa är mycket effektiva vid den punkt där de drabbade, men inte mycket längre än så.

Reaktivt pansar är ett av de mer intressanta utvecklingar. Denna består av pansar som verkligen spränger sig själv i ett försök att avleda stridsspetsar. Friendly trupper i närheten av denna typ av rustningar kan tyvärr vara i fara när den detonerar. Men det finns också icke-reaktivt pansar, som sysselsätter material som ändrar sin geometri vid islagsögonblicket att ge extra skydd under stress.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.