Vad är Ridesharing?

stället för de fyra enskilda anställda kör fyra olika fordon till en gemensam destination varje morgon, en företeelse känd som ridesharing skulle innebära ett fordon som transporterar alla fyra arbetare till och från deras gemensamma arbetsplats. En enda college student köra till en konsert flera timmar bort från campus kan också dra nytta av en ridesharing program och dela drivande kostnaderna med flera andra concertgoers. Ridesharing, en form av samåkning, sätter potentiella förare i kontakt med potentiella passagerare för att minska det totala antalet fordon på vägarna.

Ridesharing, eller samåkning, är inte ett nytt koncept, men överklagandet verkar bli allt tydligare under perioder av högre bränslepriser och en stramare ekonomi. Ridesharing anses också vara ett miljövänligare alternativ till enda drivkraften pendlar föroreningar skapar fordon på överfulla gator. Många städer uppmuntra ridesharing genom särskilda hög beläggning fordon (HOV) köer för pendlare bilar med mer än en passagerare. Det finns flera sätt att delta i en ridesharing program. Vissa medarbetare kan arbeta fram sina egna informella bilpooler eller ridesharing scheman sinsemellan, med en angiven förare som är villiga att plocka upp andra passagerare längs vägen. Andra kan träffas på en angiven ridesharing parkeringsplats och utse ett fordon för resten av pendla. Föraren skulle bara vara ansvarig för att skicka tillbaka de andra passagerarna till ridesharing platsen.

Vissa städer och universitet erbjuder organiserade ridesharing program för sina medborgare eller studenter. En centraliserad Rideshare kontor emot ansökningar för både förare och passagerare, så ger denna information till berörda parter. Till exempel kan en förare som vill delta i stadens ridesharing program skulle omfatta hans eller hennes vanliga pendla destination och avgångstid på ett formulär. Andra som kan behöva en regelbunden åka till samma allmänna mål skulle också fylla i ett ansökningsformulär. Det centrala Rideshare byrå skulle sedan kontakt med båda parter och ge dem möjlighet att diskutera specifika detaljer. Den här typen av ridesharing program skulle också kunna arbeta för en en gång resa eller en enhet till en populär destination. Flera intresserade studenter kan dela en tur till ömsesidig hemstad, till exempel, eller en concertgoer kunde hitta en tur till en avlägsen plats. Ridesharing program kan också hjälpa människor att hitta åkning till medicinsk utnämningar, varuhus eller intervjuer jobb. Många ridesharing program även akut transport till en passagerares egen bil eller hemma om det blir nödvändigt att gå tidigt.

Ridesharing kanske inte en idealisk lösning för alla, dock. Vissa människor kan ha oregelbundna arbetstider, till exempel, eller välja att inte lita på andra drivrutiner för deras egen tid ankomster och avgångar från arbetet. De anställda och andra som har reguljärt arbete pendlar kan hitta undvika krångel med att köra på hårt belastade vägar varje morgon att vara den bästa reklamen för en ridesharing program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.