Vad är Oar Lås?

Oar lås är anordning som fästs på sidorna av en liten båt som håller årorna på plats. Så användbart som åror och paddlar är att flytta en båt, de är lätta att förlora, särskilt vid hård väderlek eller dåligt väder. Åra låser inte bara hålla årorna falla i vattnet, håller de också årorna stadigt och rakt för att underlätta oaring processen. Stödpunkten skapats av åran lås ger den kontroll som krävs för att framgångsrikt navigera fartyget.

åran Låset består av en åra-stödjande medlem, ett gångjärn, och en bult att ansluta två. Åra-stödmedlem består av en cylindrisk klämplattan och en rektangulär botten del med en rektangulär öppning. Åran är säkrad genom hålen i stödmedlem och genom gångjärn delen. Förflyttning av åran är begränsad inom ett visst intervall för att optimera flödet mellan åran och vatten och ger kontroll till den person navigerar båten. Den dynamiska kraft roddmaskinen tillämpas på vattnet med åran överförs till båten med den kraft som verkar på åran lås.

Beroende på fartyget, åra lås är knutna till olika delar av båten. På regelbundna rodd fartyg, är åran lås knutna till relingen. På båtar som används för sport rodd, är åran lås bifogas stödben, ofta bara kallad riggers. var Oar lås ursprungligen konstruerat av två trästolpar att vaggas skaftet årorna. Idag är åra lås tillverkade av olika material bland annat koppar, galvaniserat stål, krom och zink. De finns i räfflade och runda horn mönster, och alla har ett slut hål för säkerhet kedjor. Säkerhet kedjor ger extra skydd från årorna vilse eftersom de kan ganska lätt rubbas ur åran lås under kraftig användning eller genom enkel vårdslöshet. Övriga säkerhetsprodukter för att skydda årorna omfatta åran hållplatser, som hindrar åran lås glider. Åra läder ge skydd för åra axlar när runda åra lås används. Knapparna på läder håller årorna på plats så att de inte kan slinka igenom slussarna.

Utombordsmotorer kan ge rekordår hastigheter och segel kan dramatiskt vecklas ut i skuggan av den nedgående solen, men rodd är fortfarande den enklaste och vanligaste metoden folk använder för att ta sig till och från sina förtöjda fartyg från stranden. Åra lås bidra till att dessa människor kan få det mer effektivt och säkert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.