Vad är Luftskepp?

en styrd, även känd som ett luftskepp, är en typ av flytande motordrivna farkoster med en styrmekanism. Den styrbara skiljer sig från en väderballong, som ballonger har inga styrsystem eller motorer och är obemannad. Luftskepp är också skiljer sig från flygplan på grund av sin långa specialiserade organ. Den luftskepp är fylld med en lätt gas som helium, som ger lyft. Till skillnad från ett flygplan, en styrd också har inga vingar, utan bara stjärt fenor. Den form av en styrd är känt för de flesta kunder som har sett luftskepp, eller nonrigid luftskepp, flytande över himlen. Flesta luftskepp har en lång, grovt cylinderformade kropp som göder i mitten. På framsidan av styrbara är en båtplats system så att styrbara kan dockas. Inbäddat under farkosten på framsidan är en lätt däck, där besättningen är stationerade. Fördelade utmed kroppen av styrbara är den framdrivande motorer och tillbaka styrningen församling som har ett roder och en horisontell stabilisator som fungerar för att hålla styrbara upprätt. Den grundläggande principen för ett lättare än luft-farkoster har funnits sedan slutet av 1700-talet, när ritningar till en farkost lättare än luft den fördrivna utformades först. Föregångaren till styrbara var luftballong, först flugit 1783. På 1850-talet, den första prototypen av styrbara flögs av Henri Giffard. I slutet av 1800, andra versioner av styrbara började dyka upp, bli mer praktiskt genom uppfinningen av en bensinmotor. I början av 1900-talet började luftskepp som sveper över hela världen, genom ett antal länder, inklusive Tyskland, USA och Storbritannien.

Luftskepp spelat en roll i första världskriget, med de flesta större befogenheter att använda mjuka luftskepp att göra observationer och Tyskland med halvhårda luftskepp för att släppa bomber i London och resten av England. Luftskepp fortsatte att vara populär genom 1930-talet, trots upprepade olyckor och insikten om att fasta vingar flygplan var ett bättre val för transport. Så småningom upphörde produktionen av luftskepp för militärt bruk, medan ett begränsat antal gjordes fortfarande för civila. Den kanske mest kända styrbara någonsin har varit Hindenburg, som exploderade vid Lakehurst, New Jersey 1937. Hindenburg byggdes av Zeppelin i Tyskland, som dominerade styrbara marknaden i många år. Utformad som en lyx luftskepp var Hindenburg en massiv hantverk, ursprungligen avsedd att fyllas med helium, som brandfarlig gas hade använts i amerikanska luftskepp sedan 1920-talet. Men var uppblåst fartyget med väte eftersom tyskarna hade inte tillgång till helium.

Redan dockning vid Lakehurst, fångade bakom Hindenburg eld, orsakar styrbara att förlora lift. Det började sag mot marken medan besättningen och passagerarna försökte fly. Förvånansvärt, 62 av de 97 personer ombord lyckades undkomma Hindenburg, som förmodligen exploderade på grund av den brandfarliga lösning som används för knark, eller sigill, utsidan av farkosten. Explosionen av Hindenburg väckt projekt att ersätta liner lyx havet med luftskepp att stanna, och fartyget användes främst för nyhet syfte senast i slutet av det tjugonde århundradet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.