Vad är Förgasare?

en motor kombinerar Förgasare korrekt förhållandet mellan syre i gasform i ett fossilt bränsle, liksom naturgas eller bensin, så det kan förbränna. Förbränningsmotorer som drivs av antända bränsle som har sprutats in i en fin ånga och blandas med luft. Denna blandning kallas en emulsion, kommer att brinna med rätt mängd energi för att driva motorn. Förgasare omfattar vanligtvis alla dessa stadier, från vaporizing bensin till uthyrning i luften och slutligen flyttar blandningen till där det kan förbrännas.

Förgasare är ansvarig för att låta en motor för att prestera på en optimal nivå om det är att starta, driva med full gas eller tomgång. Varje förbränningsmotor, exempelvis på en gräsklippare, motorsåg, eller bil, måste använda någon form av Förgasare. Om det är för mycket bränsle eller för lite syre, kör motorn "rika" och avfall som bränsle, avger rök, skapar för mycket värme, eller ruiner delar av motorn. Om det finns för lite bränsle eller för mycket luft, kör motorn "lean" och kan spotta, stoppa eller orsaka motorskador.

Processen att Förgasare vanligtvis sker inom en förgasare, men det kan även påvisas med ett hem kemi uppsättning. I förgasaren, måste det finnas en central blandningskammare där luften kommer att möta bränslet. En öppning, en nålventil driver bränsle genom ett litet hål som man sprutar in i denna avdelning fina droppar. Andra öppning, ett tomrum eller sug ventil, använder lufttrycket för att kontrollera hur mycket luft kommer in i kammaren, kallas mätning. Det finfördelade bensin, svävande i full volym av luft, ut genom en lång slang till en annan kammare där en gnista kan tända på.

De exakta mängder luft och bränsle beror på omgivande lufttryck, typ av bränsle, finhet av gasformiga partiklar, och när motorn har inställningar för snabbare , långsammare, eller inaktiv. På äldre modeller av bilar som använder en traditionell förgasare, är att förhållandet ca 15 delar luft till en del bränsle. Andra motorer, t. ex. för en gasdriven lövblåsare, inte har olika hastighet, varför de kräver enklare Förgasare som inte står för något mer eller mindre bränsle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.