Vad är Empennage?

Härstammar från den franska för "fjädrar av en pil," ordet empennage på engelska beskriver stabiliserande apparat hittas längst bak i ett flygplan och brukar kallas svans eller svans församling. Även moderna flygplan ibland skiljer sig åt i sammansatta av delar som tillsammans bildar deras empennages består utrustningen vanligtvis av den horisontella svans struktur (det horisontella stabilisatorn och hiss) och den vertikala svans struktur (den vertikala stabilisatorn och roder). Den empennage, som den franska härledningen av namnet antyder, agerar på ett liknande sätt att fjädrarna av en pil när skott från en båge. Det ger kontroll över platsen (transport av ett flygplan upp och ner sin sidoaxeln) och gir (sida till sida flygtrafik) av ett luftburet fartyg och därför är det sätt på vilket luftfartyget är stabiliserad och flögs i avsedd riktning. Den horisontella svans struktur empennage består av horisontella stabilisatorn och hissen. De horisontella stabilisatorn är en fast del som kontrollerar och balanserar stampning av flygplan, medan hissen är bifogad detta horisontell stabilisator och dikterar tonhöjden och rörelse av flygplanets nos. När den horisontella stabilisatorn och hiss kombineras för att bara göra en bit av empennage s apparat det är allmänt kallad Stabilator eller flygande svans.

Konfigurationen av vertikala svans struktur empennage avspeglas det i dess övergripande motsvarighet. De vertikala stabilisatorn på framsidan av apparaten är en stationär utrustning som kontrollerar fartygets fram och tillbaka gir, medan den bakre delen av konstruktionen är en bit lös apparater och fungerar som roder av flygplanets empennage. Detta roder arbetar för att stabilisera oönskade yawing när flygplanet är på väg att vända. I moderna kommersiella flygplan som Airbus A320, A330, A340 och A380-serien är empennage gjord av kolfiber och vanligtvis huserar Flight Data Recorder och Cockpit Voice Recorder. Flygplanets namn och andra insignier ofta tryckt på den empennage eller svans del.

Vought Aircraft Industries, med huvudkontor i Dallas, levererar flygbranschen med de flesta av sina empennages och svans delar, numrering bland sina kunder Airbus, Boeing, Lockheed Martin, och den amerikanska regeringen. Det producerar Boeing 747 svans avsnittet, 767 s horisontella stabilisatorn, C-130J Hercules empennage, har sålt över 2. 400 empennage avsnitt till Lockheed Martin, och levererar U. S militärens F22A med sin horisontella Stabilator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.