Vad är Drag Racing?

Dragracing är en bil eller motorcykel konkurrens som använder rak, jämn och ganska kort?-mile (400 meter) eller? sjömil (800 meter) spår, även om avstånden kan variera. Konkurrenter vanligen ras av tvåor, sida vid sida. Fordonen startar loppet från en död stopp, accelerera till hög hastighet med kort intervall. Det första fordonet klarar de "fällor" eller slutet av den officiella låt vinner. Den dragracing banan sträcker sig tillräckligt mycket därutöver fällor att tillåta fordon att avmattas säkert. P

Drag lopp är ofta körs i "heat. "Ett heat är en avslutad drag race, och många sker i en enda racing händelse. Vinna en värme ger föraren möjlighet att gå vidare till nästa heat. I slutet av dagen, de två bästa förare tävlar mot varandra för sista seger.

Bilar och motorcyklar som används vid dragracing har ändrats i de flesta fall, något tungt så. Ett fordon klassificeras efter sina modifieringar för att garantera rättvis konkurrens. Bilar byggda för dragracing kan turboladdad, överladdning, eller utrustade med lustgas system. Kroppar är gjorda av lätta material för att möjliggöra en bättre effekt /vikt-förhållandet. bland de fem yrkesgrupper i dragracing är Top Fuel Dragster , Top Fuel Funny Car , Pro Modified , Pro Stock och Pro Stock Bike för motorcyklar. Det finns också populära klassificeringar som faller utanför professionella tävlingar. Några av dessa är Top Alcohol Dragster , Top Alcohol Funny Car , Super Comp Quick Rod , Super Gas Super Rod Super Street Hot Rod , Super Stock och Stock bilspel. Mindre bilar kan också tävla i Sport Compact dragracing klassen.

Dragracing har en viss mystik som tilltalar inte bara till yrkesverksamma, men också till ungdomar på att mogna. Utan tillgång till en dra band, några tonåringar med anpassade bilar delta i street racing som en olaglig och farlig form av dragracing. Street Racers hitta en remsa av rak väg och tävla mot varandra. Filmen American Graffiti (1973) visades en street racing scen, medan The Fast and the Furious (2001) var baserad kring en föreslagen subkultur av Street Racers. Street racing är oerhört farligt och leder i många meningslösa dödsfall varje år.

Även professionell dragracing har haft över hela världen, är det mest populära i USA, där den uppstod. Dragracing händelser är spännande att delta, med hastigheter matchas endast av den otroliga rytande motorer. De med känslig hörsel kanske vill ta med öronproppar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.