Vad är Catboats?

Catboats är en typ av segelbåt infödda på kustlinjen i New England, där de utvecklades ursprungligen för fiske. Catboats fortsätta att användas för detta ändamål i dag, och de är också utnyttjas för rekreation, med vissa människor även racing catboats, men dess utformning är inte idealisk för racing. Dessa båtar var också historiskt använts för transporter och kan användas för detta ändamål i vissa ö-samhällen.

Utformningen av en catboat kännetecknas av en enda segel, som överförs på kroppen på båten. Catboats är också typiskt bred, ungefär hälften så stort som de är långa, och de kan rymma många människor och utrustning som följd. Tidigare har catboats Gaff riggade, även om andra rigg stilar kan användas.

Tidigare erfarenheter visar att denna design dök i New York kring 1800-talet och antogs så småningom på andra områden. Catboats är väl lämpade för navigering inomskärs, med en grundgående som gör att de kan användas i relativt grunda vatten. I sjögång, kan de bli Tippy och farlig, vilket gör dem mindre lämpade för applikationer som innebär offshore vatten. När utrustat racing, väsentlig ändring av båten kan också leda till instabilitet och brist på säkerhet, vilket är en anledning catboat racing är inte i så stor utsträckning praktiseras som det en gång var.

Denna typ av båt mycket populär i USA, och vissa ägare catboat tillhör entusiasten organisationer som främjar användningen av catboats, firar sitt arv, och samla information och artefakter av historiskt intresse. Flera företag fortsätter att bygga dessa båtar, inklusive företag som specialiserat sig på handgjorda traditionella träbåtar, vilket kan vara ganska vacker förutom mycket kostsamma.

Begreppet "katt" används ibland i förhållande till en katamaran ledde till viss förvirring. En katamaran är en typ av skrov struktur, medan en catboat är en typ av båt. Innebörden är oftast tydligt sammanhang, men oerfarna seglare ibland tycker dessa två likartade villkor förbryllande.

p

Människor som är intresserad av segling på en catboat kanske behöver kontakta en entusiasten organisation för att få en lista över sjömän i deras område som äger catboats och erbjuder resor eller resor. Vissa sjömän är också glada över att besvara frågor och ta med besökarna på turnéer i sina båtar om man råkar vara vandrande en hamn och de ser en båt som verkar intressant med en person ombord.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.