Vad är Antifreeze?

Antifreeze, även känd som Motorkylvätskans, är en vätska som cirkulerar genom en förbränningsmotor och drar av för hög värme. De två vanligaste kemikalier som används som frostskyddsvätska är eten och propylenglykol, vilka båda har lägre fryspunkter än vatten (32 ° Fahrenheit eller 0 ° C). Detta gör frostskyddsvätska att flöda fritt även under kalla vinterförhållanden. Frostskyddsvätska har också en högre kokpunkt än rent vatten, vilket gör det perfekt för sommarbruk också.

Förbränningsmotorer genererar en stor mängd värme som en del av deras normala verksamhet. Denna värme så småningom över till metalliska och syntetiska delar av motorblocket, som i sin tur orsakar friktion och expansion. Motoroljor och smörjmedel kan minska friktionen, men värmen fortfarande behöver försvinna bort från motorn. Det är där frostskyddsmedel kommer in i bilden. Ett slutet system av slangar och en vattenpump cirkulerar antingen ren glykol eller vatten och frostskyddsmedel blandning hela motorblocket. Det stark värme dras bort av "kylflänsen" effekten av kylarvätska kemikalier. När de frostskyddsvätska har gått igenom hela motorblocket, kan det vara nära kokpunkten av vatten. Detta överhettad vätska pumpas in i ett element placeras i främre delen av motorrummet. En kombination av friskluft och tvingade luft från en fläkt bidra till att sänka temperaturen. Kylaren själv har många avdelningar och kanaler som gör värmen att passera med fria luften också. Som frostskyddsvätska når andra sidan av kylaren, bör det vara tillräckligt svalt för att åter komma in i motorblocket och starta programmet igen. är inte alla frostskyddsvätska föreningar skapade lika. Vissa är avsedda för områden med extrema temperaturvariationer, medan andra formuleras för sommarmånaderna med högre värme intervall. Det kan också finnas skillnader i förhållandet mellan vatten och frostskyddsvätska för optimal verksamhet. Alltför lite frostskyddsvätska kan leda till att koka uppköp eller en helt frusen radiator. För mycket frostskyddsvätska får inte skada bilens funktion, men det kan bli för dyrt för förare att använda outspädd produkt hela tiden. Frostskyddsvätska är i allmänhet billigt, men ibland finns det plötsligt pristoppar eftersom efterfrågan stiger och leveranser slut.

En viktig sak att tänka på är den giftiga arten av etylen-eller propylenglykol. Frostskyddsvätska kan lukta sött och ser inbjudande att husdjur och små barn. Förtäring av frostskyddsvätska kan orsaka allvarlig sjukdom eller för tidig död, så containrar bör förvaras på säker lagring områden. Om ett sällskapsdjur intar kylarvätska, bör en veterinär kontaktas omedelbart för räddningstjänsten. Även om du spara dina egna kylarvätska noga kan grannarna inte vara så noga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.