Vad är Aerobatics?

Ordet konstflygning hänvisar till flygplan manövrar gjort en ovanlig inställning, eller placeringen av flygplan i förhållande till horisonten. Piloter alla erfarenhet nivåer undervisas konstflygning för säkerhet, utbildning, eller demonstration. Student piloter kan få undervisning i "ovanliga attityder, särskilt om de lär sig att flyga en svans-hjul flygplan, som tenderar att vara mycket känsliga för rörelse. p

Aerobatics får också lära sig att stridspiloter så att de kan få en strategisk fördel i luftstrider. Privata piloter, piloter karriär och militära piloter kan välja att träna konstflygning för sport eller tävla i Aerobatic tävlingar. Det finns också över hela världen grupper som utför flygningen konstflygning bildas vid offentliga luften visar, som Blue Angels (United State Air Force), Roulettes (Royal Australian Air Force) och Svarta Eagles (Sydkorea).

Aerobatics manövrar är extremt farlig och bör praktiseras i många timmar med en instruktör innan utförande. Grundläggande manövrar utförs på en tvärgående axel, en längsgående axel och en vertikal axel. Mer komplexa manövrar är kombinationer av de grundläggande dem och göra en mycket bättre show.

Maneuvers gjort på den tvärgående axel, även kallad pitch, äga rum på den axel som går från piloter vänster till höger och parallella till vingarna. Pitch styrs av hissarna i en bevingad flygplan. Ett exempel på en konstflygning beck manöver är en loop. Manövrar sker på längsgående axel, även kallad rulle eller banken vinkel, se axel som går mellan näsan och svans i ett flygplan under raka och på flykt. Roll styrs av skevroder av en bevingad flygplan. Ett exempel på en konstflygning rulle manöver råkar också kallas en rulle.

Maneuvers ske längs den lodräta axeln, som kallas gir, är samma rörelse vrida en bil åt vänster eller höger. Yaw styrs med roder på ett flygplan. Inga konstflygning rörelser består av bara gir eftersom det är dödligt. Detta skulle vara en flat spin, annars känd som en dödsspiral eftersom piloten och planet har vanligtvis inte överleva. Den gir axeln är alltid kontrollerat och balanserat med pitch och roll. En inverterad spinn kan framkallas med hjälp av roder och hissen, så planet är riktat neråt, medan spinning. Detta är en stor manöver för alla piloter att veta, så de förstår hur man får ur en dragning, om de någonsin lägga sig i någon av misstag.

Pilots utföra otroliga konstflygning stunt seglar när de kombinerar pitch, roll och gir. Ett par exempel är kubanska åttor och hammerheads. Ett av de enklaste och tidigaste konstflygning manövrar lärt av piloter är en kubansk åtta. Kubanska åttor bildas genom en kombination av pitch och roll-och flyger en siffra åtta i himlen.

En av de mer komplicerade rörelser är Hammerhead. En Hammerhead uppnås genom pitch, roll och gir. Från en rak och nivå inställning, måste piloten tonhöjd flyget vertikal. Piloten måste ha flyg på denna plats och vänta på att fartmätare att minska till nästan noll. Därefter ger piloten full vänster roder (gir) och balanserar ut effekten eller gyroskopiska krafter och vridmoment genom lätt höger skevroder (roll). På mindre än fem sekunder nosen på flyget blir rakt ner. Återhämtning tillbaka till rak och nivå flygning innefattar rätt rodret att stoppa gir och låta fart öka till pre-manöver hastighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.