Vad Parking Rage?

Parkering raseri skulle kunna kallas ett symptom på överväxt i urbana områden eller platser där antalet bilar överstiger antalet parkeringsplatser. Detta tillstånd manifesteras på olika sätt, alla problem för stadens tjänstemän och för invånarna i en stad. Biggest klagar över parkering raseri verkar komma från Storbritannien, och även städer som San Francisco.

Enkelt uttryckt är parkering raseri den okontrollerade vrede kände av förare som försöker parkera, eller som har biljett för parking olagligt. Detta kan leda specifikt till olagliga handlingar, såsom misshandel, förstörelse av parkeringsautomater eller arg beteende och gester mot stadens anställda som mätaren läsare. Det är inte ovanligt att skrika på mätaren läsarna om de får en biljett, för att tuta sina horn högt på människor som försöker att utrymma ett område, eller att stoppa en bil från att lämna ett utrymme eftersom det parkeras dåligt eller olagligt. Dessutom kan vissa människor tilltala andra förare som har parkerade dåligt, skriva kränkande anteckningar om sina bilfönster, eller ens skadliga bilar genom att knappa eller sprutmålning dem med obscena ord. I värsta fall-scenario, kan parkering raseri utmynna i våldsamma slagsmål mellan två förare, eller attackerar en annan med hans eller hennes bil. har sedan parkering ilska studerats, några saker har blivit helt klart. Människor tenderar att vara långsammare lämna en parkeringsplats när någon väntar på utrymmet. Även om personen springer, de är långsammare än när ingen väntar. Om en arg förare i en väntande bil tutar eller skriker tid att lämna en parkeringsplats ytterligare höjningar. Detta borde göra det uppenbart för människor som väntar på platser som de skulle vänta lugnt och utan någon fientlig attityd eller beteende gentemot den person som lämnar en parkeringsplats. parkering raseri är klart vanligare i områden med trafikstockningar, där antalet platser är knapphändig. Det tenderar att manifestera när människor har redan omvandlat eller kämpat igenom mycket av trafiken, så det oftast inträffar under rusningstrafik. För att undvika att bli utsatt för andras ilska, kanske du vill vara säker på att du har extra tid att hitta en parkeringsplats. är en annan alternativ prövats i vissa städer erbjuder bekvämt sätt att ta sig till jobbet utan att använda bil. Finns park och lösningar rida där människor park i områden med gott om plats och sedan använda buss eller tåg för att komma till sin arbetsplats. Att bygga större parkeringsgarage kan också hjälpa till, men igen om dessa inte är tillräckligt stora, kan de bli platsen för ofta parkering raseri. Ridesharing, för att minska antalet bilar på vägarna och öka möjligheterna för utrymmen kan hjälpa också. Om du är i en situation där du råkar ilska någon, är det en bra idé att hålla en mobiltelefon till hands kontakta polisen. Dessutom kan du sänka dina chanser att skadas genom att inte kämpa emot. Om du konfrontera någon tutar eller skriker åt dig, du är mer sannolikt att bli inblandad i en fysisk konfrontation och kunde bli skadade. Vidare, gör ditt bästa för att parkera lagligt, och med omsorg, för att inte uppreta andra förare.

Med bilinnehav ständigt ökar, är det osannolikt parkering vrede upphör tills folk antingen bilda ett ökat utnyttjande av kollektivtrafik eller göra smarta saker som samåkning. Det är inte alltid möjligt, och stadsplanerare måste arbeta hårt för att hitta fler lösningar på problemet med parkeringsplatser. Under tiden, kom ihåg att vara sen inte ursäktar råhet eller våld mot andra. Ta ett par djupa andetag, om du känner dig alltför upprörda genom att försöka hitta en plats eller genom insatser från en annan förare. Undvika ett fysiskt angrepp och att vara artig mot andra förare, genom att lära sig att bli lugn och centrerad har sina gåvor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.