Vad är torkarbladen?

Du behöver inte vara en mekaniker att veta när du torkarbladen går dåligt-de ska säga dig, i otvetydiga ordalag. Meddelandet kan komma i form av strimmor på vindrutan eller torkarblad kan "prat" över glaset. Hursomhelst, kan detta bidra till en skakande upplevelse som föraren försöker peer genom en vindruta som har förvandlats till en abstrakt målning i stället för en tydlig utsiktspunkt.

Generellt bör torkarbladen bytas minst vart sex månader. De flesta är tillverkade av naturgummi, som kan spricka eller härda genom exponering för sol och /eller ozon. I kraftigt industriområden, stänkte kemikalier upp från vägbanan kan bokstavligen äta gummit bort med tiden. Vägsalt kan också anställa förödelse på vintern, tillsammans med kalla temperaturer. Den nyare torkarblad av gummi föreningar får pågå längre, men de är inte odödliga. Samma saker som berör dem, även om det kan ta längre tid. Tänk på att torkarbladen ofta skrapar över slipmedel sand och grus som samlats på vindrutan.

Glöm inte den bakre torkare, heller. Eftersom de inte tar fram drabbas av ovan nämnda villkor kan de håller längre, men även de så småningom misslyckas. Bakre torkarbladen är också benägna att skada från borstarna i automatiska biltvättar. är torkarbladen individualiserad till olika typer av bilar. En del av orsaken är att varje fordon har en något annorlunda cant till vindrutan. Vissa vindrutor är kraftigt böjda för att främja bättre aerodynamik, men det skarp vinkel kan också ge vind för att sätta sig torkarbladen och lyfta bort dem från glaset. Särskilda torkarbladen har utvecklats för att förneka denna tendens.

Liksom med andra bil-del, torkarblad kör allt från tillfällig ersättning för höga prestanda. Det som fungerar för dig förmodligen beror på hur mycket du kör, och vilken del av landet du bor i. Det behöver inte vara regnar för att testa dina torkarblad-bara sprutar vindruta renare på glaset och se hur bladen utföra.

Det är viktigt att komma ihåg dock att torkarbladen och armar och innehavare som de är knutna fungera som en enhet. Om det inte finns tillräckligt våren spänningar i armen, kan det Håll inte torkarblad med tillräcklig kraft mot vindrutan. Bladet i sig kan vara i god form, men inte tillåts göra sitt jobb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.