Vad är lågprofildäck?

Liksom många "performance" som används i bilar, lågprofildäck är något av en kompromiss. De ökar prestanda, men i den process som ofta minska komforten i din kärra. De grepp hörn ihärdigt, men kan vara skrämmande på snö.

lågprofildäck krympa storleken av gummi mellan hjulet och vägen, förkorta däcksidan ganska märkbart. De är också lägre och bredare än standard däck, vilket leder till en bredare kontakt med motorvägen. Tillsammans med det, lågprofildäck erbjuda en mer känslig "kommunikation" med ratten, en faktor eftersökta av sportbilen piloter. Ju större hjul möjliggör större bromsar, vilket innebär snabbare stopp. Det finns också estetiska faktorer som skall beaktas. En smalare sidoväggarna innebär en större hjul och ett sportigare utseende. Bilen kommer att sitta något lägre. Om du funderar på lågprofildäck för din primära transport, är dock en inventering av dina körvanor och favorit vägar i ordning. En daglig dos av slingrig berg kurvor är skräddarsydd för dessa däck. Om majoriteten av din körning är på rak Turnpikes, dock kommer det att finnas lite payback-utom för utseende-för shakier rida. På grund av den breda profilen lågprofildäck, de inte bara kontakt med flera av asfalt eller betong, men alla hala vinter ämne som kan täcka den. De vänder snabbare, vilket kan påverka drivlina över tiden.

På grund av höjden skillnaden, är det självklart att lågprofildäck inte leker bra med andra. Du sätter antingen på fyra, eller inga alls. När det gäller slitbaneslitage, är det också viktigt att ta reda på om däcken är höga eller låga prestanda. De förstnämnda tenderar att bli mjukare, och därmed mer mottagliga för slitbaneslitage.

gillar dem eller inte, har lågprofildäck bli standard på vissa sportbilar och gradvis göra sin närvaro närvaro kännbar i familjens bil, lastbil och linjer SUV. När en gång en 13-14 "(33-35 cm) Hjuldiameter var norm, däck några av de större hjul användas tillsammans med låg profil nu topp 22 inches (55 cm).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.