Vad är kuggremmar?

Kuggremmar är förstärkta band av gummi som används för att samordna spån av vevaxlar och kamaxlar i förbränningsmotorer. Insida flesta kuggremmar har tänder som exakt motsvarar redskap med en specifik motor design. I tidigare bilar, var kuggremmar bara ansvarigt för synkronisering av kamaxlar och vevaxlar, men moderna motorer ofta använda dem för att driva vattenpumpar också.

Kuggremmar spelar en viktig roll i att hålla ventiler och kolvar arbetar i ett exakt ordning. Varje ventil och kolv kombination måste trycka ner på de enskilda kammar på en kamaxel vid precis rätt ögonblick. Tänk på en cyklist vänta tills en pedal har nått toppen innan han kan bära ner den igen. Om han försökte att pressa på den andra pedalen för tidigt, kanske foten falla igenom eller pedalen kunde brytas av. Kuggremmar arbete för att förhindra kolvar och ventiler från trycka på kamaxeln innan det har nått en hel cykel. är Kuggremmar framtagna för att vara i minst 60. 000 miles, med vissa nyare konstruktioner bestående av motorlivslängden . Fordonets ägare uppmanas att ersätta kuggremmar enligt biltillverkarens rekommendationer. Om Kamrem misslyckas helt, kommer hela motorn somna in och bilen blir obrukbart. I ett värsta scenario kan ventiler och kolvar kör själva till kamaxel och bli hopplöst böjda eller trasiga. Det är oftast mycket liten varning innan kuggremmar misslyckas, så ett snabbt utbyte kan vara den bästa förebyggande åtgärden.

Byta kuggremmar i allmänhet inte ett jobb för amatör mekanik. Bälten allmänhet oåtkomliga utan att ta bort en hel del andra perifera delar, som distributören och eventuellt vattenpump. Ersättande kuggremmar måste matcha de gamla exakt, vilket kan kräva en tidskrävande anpassad ordning. När kuggrem själv har bytts ut, måste mekanikern synkronisera kamaxeln och vevaxeln med en speciell blixtljus. Reparera trasiga kuggremmar kan ta flera timmar, och fordonet måste bogseras in i butiken.

Det är inte ovanligt att en mekaniker som föreslår att du byter vattenpumpen samtidigt som Kamrem, även om det inte finns några synliga skador. Det är inte ett krav att ta detta råd, men det kan löna sig i längden. Nästan alla av arbetskraft som krävs för att ersätta en vattenpump redan har gjorts samtidigt som ersätter kuggrem. Om vattenpumpen skulle misslyckas senare skulle mekanikern måste gå igenom alla dessa inledande steg igen. Kuggremmar kan bara bytas en gång i bilens livstid, så kan det löna sig att utnyttja erbjudandet om ökade kostnader för en vattenpump är inte ett bekymmer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.