Vad är konstruktiv hastighet?

hastighet av en väg som är den högsta hastighet som ett fordon kan lugnt färdas på vägen under perfekta förhållanden. Det är med utgångspunkt från vilka klass vägen omfattas, villkoren för själva vägen, och villkoren för den omgivande marken. Andra faktorer är också beaktas, t. ex. högsta tillåtna hastighet enligt lag. Medan hastighet skapas för säkerheten är det viktigt att komma ihåg att denna hastighet är endast säkert under perfekta förhållanden. Tung trafik och dåligt väder påverkar hur fort en förare säkert kan färdas längs en viss väg. I valet av hastighet av en väg, måste många faktorer att ta hänsyn till utöver skick vägen själv. Om vägen tenderar att ha en hög trafikvolym, är hastigheten justeras för att ta hänsyn till detta. Den faktiska flygfarten av vägen är också beaktas. Faktisk körhastigheten är hur snabbt trafiken i allmänhet enheter, oavsett vilka rättsliga hastighetsgränsen för vägen. När man beaktar konstruktiva hastighet en väg, är klassificeringen av vägen beaktas. Vägar ingår i en av tre olika klassificeringar: lokala vägar, vägar samlare, och arteriell vägar. Lokala vägar är de som reste med den lokala trafiken på en dag till dag och i allmänhet har en lägre hastighetsgräns. Arterial vägar har den högsta hastigheten som är avsedda för förare som täcker en lång sträcka. Collector vägar är utformade för att ansluta lokala vägar med arteriell vägar och har en hastighet som ligger någonstans i mitten.

Design hastighet inte täcker alla fordon på vägarna. Bilar, till exempel, kan färdas snabbare än traktor och släp. Ofta tecken ange hastighetsbegränsningarna för bilar och kan ge en lägre hastighet för traktor och släp. Detta är speciellt vanligt i områden med branta backar och skarpa kurvor.

Vädret är en annan faktor att tänka på när man kör. Medan hastighet täcker klar vägförhållanden med något begränsad sikt, ofta regn eller snö kan göra en väg smart och skymmer förarens sikt. När dåligt väder inträffar ska föraren gå långsammare än den utsända hastighetsgräns och lämna extra utrymme mellan bilarna för att bromsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.